ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

آیا سمعک کودکان با بزرگسالان فرق دارد؟

کم شنوایی در کودکان پدیده ای غیر قابل انکار است. معمولا کم شنوایی در کودکان یا به صورت مادرزادی و یا به علت ابتلا به بیماری، عفونت و گاهی ناشی از عوارض دارو می باشد. رایج ترین اقدام برای درمان کم شنوایی در کودکان استفاده از سمعک مناسب برای کودکان می باشد. سمعک کودکان از گیرنده و بلند گو برای دریافت و پخش صدا و همچنین یک پردازنده برای تجزیه و تحلیل صدا، تشکیل شده است. در برخی از سمعک‌ ها پردازنده فیلتر دارد که وظیفه این فیلتر جلوگیری از رسیدن صداهای ناخواسته مانند صدای باد به گوش کودک است. بعضی از سمعک ها دارای باتری هستند و برخی شارژ دارند. در این مقاله به بررسی موارد زیر می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

  1. کم شنوایی در کودکان
  2. علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان
  3. آیا سمعک کودکان با بزرگسالان فرق دارد؟
  4. جنس مناسب سمعک برای کودکان
  5. موارد بهداشتی استفاده از سمعک برای کودکان
  6. تجویز سمعک در ساری

 

کم شنوایی در کودکان

دانستن علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان اهمیت بسیار زیادی دارد و والدین باید حتما آگاهی های لازم در این زمینه را کسب کنند. به این دلیل که اگر کودک یا نوزاد کم شنوایی داشته باشد و تشخیص داده نشده و درمان نشود منجر به تاخیر در رشد مغز در بخش های مرتبط با گفتار و زبان می‌شود و این امر باعث مشکل در یادگیری می‌شود. گاهی کودکان در سن خیلی کم نیاز به کاشت حلزون پیدا می کنند.

علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان

به طور معمول یک یا دو روز پس از تولد نوزاد، آزمایش‌ های شنوایی در بیمارستان‌ از آن ها گرفته می شود. چنانچه نوزاد علائم کم شنوایی را داشته باشد، پس از چند هفته دوباره آزمایش شنوایی از او گرفته می شود. همچنین امکان دارد نوزادانی که در هر دو آزمایش علائم کم شنوایی را نداشته باشند، با افزایش سن این علائم را نشان دهند. از طریق شناخت علائم کم شنوایی در کودکان و مراجعه به موقع به پزشک متخصص، می‌توانید به درمان موفق کم شنوایی در کودکان کمک کنید. علائم شنوایی از بدو تولد تا 4 ماهگی شامل از خواب پریدن و بیدار شدن با صدای بلند، پاسخ دادن نوزاد با لبخند به صدای شما و آرام شدن با یک صدای آشنا است. از 4 ماهگی تا 9 ماهگی علائم شنوایی شامل، لبخند زدن نوزاد وقتی کسی با او حرف می زند، توجه کردن به اسباب بازی هایی که صدا می دهند، برگرداندن سر به سمت منابع صدای آشنا، ایجاد صوت از خود و درک کردن حرکات دست و پا می باشد. علائم شنوایی از 9 ماهگی تا 15 ماهگی شامل توانایی تولید صداهای مختلف توسط کودک، تکرار کردن چند صدای ساده، استفاده از صدایش برای جلب توجه و واکنش به اسم خود است. از 15 ماهگی تا 24 ماهگی علائم شنوایی کودک شامل استفاده از کلمات ساده، اشاره کردن با اعضای بدن، دانستن اسم بعضی از اشیا، گوش دادن با ذوق و علاقه به شعر، داستان و موسیقی و انجام دادن برخی کارهای ساده ای که از او می خواهید، می باشد.

سمعک کودکان با بزرگسالان فرق دارد؟

به طور کلی سمعک‌ های کودکان با سمعک بزرگسالان تفاوتی ندارند. اما چند تفاوت‌ جزئی وجود دارد شامل مواردی که ذکر خواهد شد. یکی از تفاوت های سمعک کودکان با سمعک بزرگسالان دوام بیشتر بدنه سمعک است چرا که احتمال آسیب دیدن و ضربه خوردن به سمعک کودکان بیشتر از بزرگسالان است. از دیگر تفاوت های سمعک کودکان و بزرگسالان این است که باتری سمعک کودکان به آسانی خارج نمی‌شود که این امر باعث می شود خیال شما از بابت خورده شدن باتری توسط کودک راحت باشد. در سمعک کودکان چراغی قرار داده شده است که به والدین نشان می‌دهد سمعک روشن است یا خاموش شده است چرا که برخی کودکان کم شنوا قادر به صحبت کردن نیستند و نمی توانند به شما بگویند سمعک روشن است یا نه. علاوه بر این سمعک کودکان از مواد غیر شیمیایی و غیر حساسیت زا ساخته شده است.

جنس مناسب سمعک برای کودکان

هنگام انتخاب سمعک برای کودکان به جنس بدنه سمعک توجه کنید. بهتر است بدنه سمعک از جنس نرم باشد چرا که به آسادگی در گوش کودکان جایگذاری می شود و راحت تر است. علاوه بر این اگر کودک نیاز به تعویض زود هنگام سمعک داشته باشد می توان با تجویز پزشک متخصص از فوم های مخصوص برای پرکردن فضای خالی گوش استفاده کرد، تا سمعک بزرگ تر آماده شود.

موارد بهداشتی استفاده از سمعک برای کودکان

حتما برای سمعک کودکان جای مناسبی را مشخص کنید که در هنگامی که کودک از سمعک استفاده نمی کند سمعک را آنجا قرار دهد. نباید سمعک کودکان را دستکاری کرد و تنظیمات آن باید توسط متخصص شنوایی سنجی انجام شود. مراقب باشید باتری سمعک تمام نشود. فراموش نکنید که سمعک را در هنگام استحمام و خواب از گوش کودک در بیاورید. علاوه بر این قالب سمعک را چک کنید که احیانا جرم نگرفته باشد، جرم گرفتن قالب سمعک باعث کاهش صدای آن می شود. سعی کنید هر 9 تا 12 ماه قالب سمعک کودکان را تعویض کنید. مراقب باشید سمعک در معرض رطوبت و یا گرد و غبار و حرارت شدید قرار نگیرد. اگر سمعک کودکان سوت میزند برای درست کردن تنظیمات آن به متخصص شنوایی شنجی مراجعه کنید. ضمنا زمانی که از سمعک استفاده نمی شود، درب باتری آن را باز بگذارید. فراموش نکنید که برای تمیز کردن سمعک از الکل استفاده نکنید.

تجویز سمعک در ساری

تجویز سمعک در ساری در مراکز شنوایی سنجی مختلفی انجام می شود. اگر به شما هم تجویز سمعک در ساری توصیه شده است، ما به شما پیشنهاد می کنیم به کلینیک شنوایی سنجی آوا مراجعه کنید. مرکز شنوایی سنجی آوا یکی از کلینیک های معتبر در زمینه شنوایی سنجی است که انواع خدمات غربالگری شنوایی، تست شنوایی، نوار گوش و تجویز سمعک در ساری را ارائه می دهد. پیشنهاد می کنیم با مراجعه به وبسایت آوا اودیولوژی به نشانی avaaudiology.ir از خدمات تخصصی این کلینیک استفاده کنید. کلینیک تخصصی شنوایی آوا یکی از معتبرترین مراکز در تجویز سمعک در ساری است و انواع سمعک با کم ترین قیمت و بهترین کیفیت به شما ارایه می شود. به طور کلی می توان گفت آوا اودیولوژی معتبرترین مرکز در زمینه تجویز سمعک در ساری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *