سمعک ضد آب

می‌توان یکی از تاثیرات شگفت‌انگیز پیشرفت تکنولوژی را در انواع سمعک‌هایی که در دهه‌های اخیر تولید شده‌اند، مشاهده کرد. به کارگیری فناوری‌های جدید در این زمینه به ساخت سمعک‌هایی متناسب با شرایط ویژه منجر گردید. به این ترتیب قدم بزرگی در بهبود کیفیت زندگی افراد کم شنوا برداشته شد و باعث افزایش رضایت آن‌ها گردید. سمعک‌های ضد آب یکی از انواع سمعک‌های تولید شده با تکنولوژی جدید می‌باشد.

در واقع این نوع سمعک‌ها مقاوم به آب می‌باشند و نه ضد آب. بنابراین قابلیت استفاده به هنگام شنا و سایر ورزش‌های آبی را ندارند. ویژگی مقاومت به آب در سمعک‌های پشت گوشی و سمعک‌های رسیور داخل کانال قابل اجرا می‌باشد و سمعک‌های نامرئی نمی‌توانند مقاومتی در برابر آب داشته باشند.

به منظور تشخیص میزان مقاومت سمعک در برابر عوامل خارجی همچون گرد و غبار و آب، می‌توان به درجه حفاظت و یا همان کد IP آن دقت داشت. کد IP شامل دو عدد است؛ عدد اول در رنج 0 تا 6 نشان دهنده میزان مقاومت در برابر گرد و غبار است و عدد 6 بالاترین میزان مقاومت را نشان می‌دهد. عدد دوم در رنج 0 تا 8 میزان مقاومت سمعک در برابر آب را نشان می‌دهد، به گونه‌ای که عدد 8 نشان دهنده ی بالاترین میزان مقاومت است.

تمامی سمعک‌های موجود در بازار با IP 67 و یا IP 68 به عنوان سمعک ضد گرد و غبار طبقه‌بندی می‌شوند. عدد 6 نشان دهنده مقاومت 8 ساعته سمعک در یک محفظه گرد و غبار است. اعداد 7 و 8 نشان دهنده مقاومت به آب است.

در واقع کد IP 67 به این معنی است که گرد و عبار نمی‌تواند در سمعک نفوذ کند و همچنین شما می‌توانید سمعک خود را تنها به مدت نیم ساعت و در عمق یک متری زیر آب ببرید. کد IP 68 نشان می‌دهد که گرد و غبار نمی‌تواند در سمعک نفوذ کند و همچنین شما می‌توانید بر اساس شرایط ذکر شده توسط تولید کننده، آن را در عمق بیشتر و به مدت طولانی‌تری زیر آب نگه دارید.

در برخی از وسایل الکترونیک، آب قابلیت نفود به داخل را دارد اما تا حدی که آسیبی وارد نکند. به هنگام شنا کردن و ورزش‌های آبی و همچنین دوش گرفتن، نباید از سمعک‌های آبی استفاده کنید؛ چرا که حتی سمعک‌های آبی با کد IP 68 نیز به معنای واقعی ضد آب نیستند. در واقع این قابلیت به منظور قرار گرفتن در معرض باران‌های شدید و یا افتادن ناگهانی سمعک در سینک و یا دستشویی و یا دوش گرفتن کوتاه مدت تعبیه شده است و باید دقت داشته باشید که سمعک را پس از موارد ذکر شده کاملا خشک کنید، در این صورت آسیبی به سمعک شما وارد نمی‌شود.

باطری در سمعک

استفاده از باطری‌های قابل تعویض می‌تواند طراحی سمعک را پیچیده‌تر کند. باطری باید در داخل سمعک و در یک محفظه بزرگ که به راحتی باز شود قرار گیرد. عموما سمعک‌های شارژی در اندازه‌ای کوچکتر، فشرده‌تر و مقاوم‌تر در برابر آب می‌باشند و از باطری‌های لیتیوم – یون در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود. این سمعک‌ها با ورودی‌های کمتر، امکان ورود آب را نیز کم می‌کنند. استفاده از سمعک‌های قابل شارژ در فصل‌های تابستان و زمستان مزیت‌های بسیاری دارد. سمعک‌های ساخته شده با باطری‌های یک بار مصرف روی – هوا، در اثر سرما، گرما و رطوبت دچار مشکلات جدی می‌شوند؛ اما سمعک‌های قابل شارژ این مشکل را نخواهند داشت.

محافظت در برابر گرما و رطوبت

در فصل تابستان به دلیل گرما و عرق کردن، سمعک‌ها بسیار مستعد خرابی می‌باشند و نیازمند رعایت نکاتی برای سالم ماندن هستند. در واقع اگر سمعک‌های شما خیس و یا بیش از حد گرم شوند، دچار آسیب می‌شوند. بهترین عملکرد برای جلوگیری از این امر، احتیاط است و یا این که به دنبال تهیه سمعک‌های مقاوم‌تری باشید.

در صورتی که قصد دارید در فصل تابستان به مناطق ساحلی سفر کنید، لازم است که مواردی را جهت مراقبت از سمعک خود بدانید. از جمله این موارد به صورت خلاصه در ادامه ذکر گردیده است:

  • بهتر است از یک رطوبت‌گیر استفاده کنید. تابستان فصلی گرم و با رطوبت است و خشک شدن سمعک در معرض هوا در طول شب به تنهایی کافی نمی‌باشد. استفاده از رطوبت‌گیر می‌تواند به شما اطمینان دهد که سمعکتان کاملا خشک است. تنها کافی است در پایان روز سمعک خود را بر روی رطوبت‌گیر بگذارید.
  • حتما از جعبه‌های نگهداری سمعک استفاده کنید. استفاده از این جعبه‌ها در صورتی که قصد رفتن به ساحل را داشته باشید، می‌تواند از سمعک شما به خوبی در برابر شن و آب محافظت کند.
  • سمعک نباید در معرض آفتاب قرار بگیرد. پس در صورتی که قصد شنا کردن داشته باشید، بهتر است آن را در فضای داخل خانه بگذارید.
  • ضروری است که به تمیز کردن سمعک‌های خود در پایان روز توجه داشته باشید. گوش‌های شما عرق می‌کند و جذب آن توسط سمعک می‌تواند باعث آسیب به آن شود.
  • سمعک‌های خود را داخل اتومبیل و داشبورد نگذارید. توجه داشته باشید که گرما باعث آسیب به سمعک می‌شود.
  • پس از شنا و یا دوش گرفتن، گوش‌های خود را کاملا خشک کنید و سپس از سمعک استفاده کنید. بهتر است پس از خشک کردن گوش، از محلول الکلی برای خارج کردن آبی که در گوش مانده است استفاده کنید.
  • بهتر است پس از هر مسافرت و یا نزدیکی با آب و شن و ماسه، سمعک‌های خود را به یک شنوایی شناس نشان دهید و از سلامت آن‌ها مطمئن شوید. در این صورت چنانچه آسیبی نیز وجود داشته باشد، او راهکارهای بهتری را می‌شناسد.

آن چه که باید توجه داشته باشید، آن است که هیچ سمعک ضد آبی وجود ندارد و در واقع سمعک‌ها تا حدی در برابر آب مقاومت دارند. به این معنی که اگر به طور اتفاقی خیس شدند، آسیبی به آن‌ها وارد نمی‌شود. همچنین می‌توان یک دوش کوتاه مدت با این نوع سمعک گرفت اما شناهای طولانی سبب آسیب جدی به آن می‌شود. پوشش‌های ضد آب و باطری‌های یون – لیتیوم باعث مقاومت بیشتر سمعک شما می‌گردند، اما آن‌ها را نفوذناپذیر نمی‌کنند.

تقریبا تمامی کمپانی‌های معتبر، انواع سمعک‌های مقاوم در برابر آب را تولید کرده‌اند. این سمعک‌ها با دارا بودن پوششی نانو باعث دفع آب و سایر آلودگی‌ها می‌شوند؛ اما این بدان معنی نمی‌باشد که از سمعک شما در برابر تمامی عوامل آسیب‌زا محافظت می‌شود. در صورتی که قصد خرید یک سمعک مقاوم را دارید، سمعک‌های شارژی و مقاوم به آب، بهترین گزینه است.

درخواست مشاوره شنوایی‌ شناسی و سمعک

برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه شنوایی‌شناسی و انتخاب سمعک مناسب، فرم زیر را تکمیل کنید. تیم ما پس از بررسی اطلاعات شما، بهترین راه‌حل‌ها و تنظیمات لازم را برای بهبود کیفیت شنوایی شما ارائه خواهد داد.

سوالات متداول

پاسخ‌های دقیق به سوالات رایج شما درباره خرید سمعک
آیا می‌توان با سمعک ضد آب دوش گرفت؟

سمعک ضد آب در برابر دوش گرفتن مقاوم هستند، اما بهتر است برای جلوگیری از آسیب طولانی‌مدت، سمعک خود را هنگام دوش گرفتن درآورید و با متخصص درباره میزان مقاومت دستگاه خود در برابر آب مشورت کنید.

بله، این سمعک‌ها برای استفاده در شرایطی با آب و هوای معتدل و مرطوب طراحی شده‌اند.

نه، بیشتر سمعک‌های ضد آب از همان باتری‌های سمعک‌های معمولی استفاده می‌کنند، اما ممکن است برخی مدل‌ها با توجه به نوع آن‌ها نیاز به باتری‌هایی با قابلیت ضد آب یا پوشش محافظ داشته باشند.

قیمت سمعک‌های ضد آب به مدل و برند آن‌ها بستگی دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای استعلام ازقیمت‌ها با کارشناسان ما در تماس باشید.

بله، سمعک‌های ضد آب برای فعالیت‌های خارج از خانه و محیط‌های مرطوب مثل ساحل و استخر طراحی شده‌اند و مقاومت لازم را در برابر تعریق و رطوبت دارند. اما بهتر است هنگام خرید از میزان قابلیت ضد آب آن مطمعن شوید.

جدیدترین مقالات

از آخرین نکات و اطلاعات حوزه شنوایی‌سنجی و سلامت گوش مطلع شوید.