ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

خرید سمعک در آمل

خرید سمعک برای بسیاری از افراد، چالش برانگیز است. عموم افراد زمانی که می‌خواهند برای اولین بار سمعک خریداری نمایند، در انتخاب نوع، شکل ظاهری و قیمت سمعک سردرگم می‌شوند. هر فرد دارای نوار گوش مخصوص به خود است و حتی کم شنوایی مشابه در دو فرد مختلف نمی‌تواند دلیلی بر تجویز سمعک یکسان برای آن‌ها باشد. بنابراین هر فرد کم شنوا، سیر درمانی خاص خود را دارد. ادیولوژیست تنها کسی است که می‌تواند مناسب‌ترین سمعک را برای شما انتخاب نماید. شنوایی شناس با گرفتن نوار گوش از بیمار، مواردی از قبیل سالم بودن و یا پارگی پرده گوش، سابقه استفاده از سمعک، نوع و مدل سمعک سابق، بودجه بیمار، میزان سواد و تحصیلات و سن بیمار را بررسی می‌نماید و پس از آن پزشک ادیولوژیست سمعک مناسب را تجویز می کند.

در این مقاله قصد داریم با بررسی مواردی کلی در انتخاب و استفاده از سمعک، راهنمایی مناسبی را در اختیار جامعه کم شنوایان قرار دهیم. شما می توانید به منظور خرید سمعک در آمل و یا سایر شهرهای کشور، با مراجعه به کلینیک آوا اودیولوژی اطلاعات مناسبی در خصوص انواع سمعک و رنج قیمتی آن کسب نمایید.

amol2

نکات مهم پیش از خرید سمعک

تست شنوایی؛ 

اولین مرحله در روند تجویز سمعک، انجام آزمایش کامل شنوایی و ارزیابی نوع کم شنوایی توسط یک پزشک شنوایی است. به این منظور می توانید با اطمینان خاطر روند درمانی خود را به کلینیک آوا اودیولوژی بسپارید.

سبک زندگی؛ 

نوع سبک زندگی فرد کم شنوا در انتخاب نوع سمعک بسیار مؤثر است. فردی علاقه‌مند به تماشای برنامه‌های تلوزیونی و یا فردی که عاشق نوازندگی است، در مقابل فردی که ارتباطات اجتماعی برای او اولویت دارد، نیازمند سمعک‌های متفاوتی هستند. انتخاب سمعک بایستی با توجه به اولویت های فرد کم شنوا صورت گیرد. افرادی که زندگی فعال‌تری دارند یا ورزش خاصی انجام می‌دهند، بایستی از سمعک‌هایی با لوازم جانبی خاص استفاده کنند تا بتواند در هنگام ورزش یا سایر فعالیت‌های فیزیکی به ثابت نگه داشتن سمعک کمک کند.   

لوازم جانبی ویژه؛

 استفاده از لوازم جانبی برای فرد هزینه های بیش تری را ایجاد می کند. برخی از تجهیزات جانبی می توانند درک بهتری از صداها را در محیط های شلوغ داشته باشند و یا امکاناتی برای اتصال به موبایل را فراهم کنند، بنابراین بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز تجهیزات جانبی را خریداری نمایید.

قیمت سمعک؛

 هزینه یکی دیگر از عوامل اصلی در خرید سمعک است. سمعک ها با لوازم جانبی بیش تر و تکنولوژی پیشرفته تر، قیمت بالاتری نیز دارند. خرید سمعک یک سرمایه گذاری مهم است، توجه داشته باشید که سلامتی شما از هر امر دیگری مهم تر است و در اولویت قرار دارد.

انتظارات واقع بینانه؛

 افراد کم شنوا بایستی نگاه واقع بینانه‌ای داشته باشند و توجه کنند که با وجود پیشرفت‌های چشمگیر و به کارگیری تکنولوژی‌های پیشرفته در سمعک‌ها، باز هم امکان تولید صدای کاملا طبیعی در هیچ نوع سمعکی وجود ندارد، تنها در صورت پذیرش این امر می‌توانند به بهبود خود کمک نمایند. باید بدانید که در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا، حتی افراد بدون مشکلات شنوایی نیز ممکن است دچار سردرگمی و کلافگی گردند و در شنیدن واژه‌ها به صورت صحیح با چالش‌هایی مواجه شوند. عادت کردن به سمعک برای افراد زمان بر است، در ابتدا احساس تنفر خواهید داشت و پس از مدتی، شنیدن صداها برای شما ارزشمند می‌گردد.

پوشش بیمه؛

کمک هزینه‌‌ای که بیمه شما به منظور خرید سمعک پرداخت می‌‌کند، به چه میزان است؟

تعیین دقیق قیمت سمعک، نیازمند بررسی‌هایی از جمله نوع کم شنوایی و نیازهای شنیداری فرد می‌باشد. شما می‌توانید به منظور بررسی شنوایی خود و همچنین خرید سمعک در ساری و یا شهرهای دیگر استان مازندران، به کلینیک آوا اودیولوژی مراجعه نمایید.

برخی از سوالاتی که باید از ادیولوژیست خود بپرسید

 بهتر است پیش از خرید سمعک، سوالاتی که در ادامه ذکر گردیده را از متخصص مراقبت های شنوایی خود بپرسید:

  • کدام نوع و برند سمعک برای رفع اکثر نیازهای من مناسب است؟
  • سمعک مورد استفاده من، نیازمند چه ویژگی‌های خاصی است تا متناسب با سبک زندگی من باشد؟
  • آیا نیازمند دو سمعک هستم و یا یک سمعک برایم کافی است؟
  • هزینه سمعک و لوازم جانبی مورد نیاز چقدر است؟
  • فناوری‌های جدید سمعک چه مزیت‌هایی دارند و هزینه آن چقدر است؟
  • آیا به منظور تست سمعک دوره آزمایشی یا تعدیل وجود دارد؟
  • در صورتی که سمعک‌ها را بعد از دوره آزمایشی و یا تعدیل پس دهم، چه میزان از هزینه سمعک قابل بازگشت نیست؟ اعتبار گارانتی و امکان تمدید آن چگونه است؟
  • گارانتی سمعک چه مواردی را پوشش می‌دهد؟
  • هزینه‌های تعمیر سمعک توسط گارانتی پوشش داده می‌شود؟
  • در صورت نیاز به تعمیرات، تسهیلاتی هم ارائه می‌شود؟  
  • چگونه باید از سمعک خود مراقبت و نگهداری کنم؟

 قیمت خرید سمعک

سمعک به عنوان یک وسیله پزشکی حیاتی شناخته می‌شود که فرد کم شنوا نیازمند استفاده از آن در تمام روزهای هفته است. بنابراین بسیار اهمیت دارد که در زمان خرید، چه میزان از پول و وقت خود را برای آن صرف می‌نمایید. انتخاب نامناسب سمعک می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری بر شنوایی و روحیه شما بر جای بگذارد، بنابراین بهتر است سلامت و رفاه خود را در اولویت قرار دهید. بهتر است در زمان مراجعه به پزشک خود، در مورد هزینه سمعک‌ها و خدمات آن‌ها سوال نمایید تا به طور دقیق متوجه شوید در قبال چه خدماتی هزینه صرف می‌نمایید. مهم‌ترین عاملی که بر روی قیمت سمعک تاثیر می‌گذارد، سطح تکنولوژی و پلتفرم به کار رفته در طراحی آن است. پیچیدگی تکنولوژی با گذشت زمان ارزان‌تر می‌گردد، این اتفاق در تجارت سمعک نیز رخ می‌دهد. در حالی که قیمت کلی سمعک ثابت می‌باشد، فناوری که می‌توان هم اکنون به دست آورد، بسیار بیش‌تر از دوسال پیش است. به عبارت دیگر، آن چه که در گذشته یک سمعک را پیشرفته نشان می‌داده است، هم اکنون به عنوان فناوری اصلی محسوب نمی‌شود. در ادامه یک لیست از حدود قیمتی انواع سمعک ارائه شده است. با این حال بهتر است برای خرید سمعک در آمل و کسب اطلاع دقیق از قیمت‌ها با کلینیک آوا اودیولوژی ارتباط برقرار نمایید.

 

نوع سمعک

بازه قیمتی به میلیون تومان

سمعک نامرئی CIC

3 تا 12

سمعک نامرئی IIC

4 تا 12

سمعک داخل کانال (ITC)

3 تا 12

سمعک داخل گوشی (ITE)

3 تا 12

سمعک پشت گوشی (BTE)

2.5 تا 12

سمعک ریک یا رایت (RIC/RITE)

4 تا 14

سمعک شارژی

6 تا 14

عوامل مؤثر در قیمت گذاری سمعک

قیمت سمعک شامل هزینه ساخت و تکنولوژِی استفاده شده در دستگاه می‌شود. به علاوه هزینه‌هایی که در تولید سمعک به کار می‌رود، از جمله هزینه تحقیقات مورد نیاز به منظور پیشرفت هر ساله تکنولوژی نیز در این هزینه‌ها لحاظ می‌گردد. هر ساله میلیون‌ها دلار هزینه صرف بهبود عملکرد تجهیزات شنوایی می شود. این سرمایه گذاری‌ها باعث شده تا انواع مختلفی از سمعک با ارائه خدمات بهتر به جامعه کم شنوایان ارائه گردد. بر اساس آمار منتشر شده، هر ساله از میان هر سه فرد بین 65 تا 74 سال، یک نفر دچار مشکلات کم شنوایی می‌شود و تقریبا نیمی از افراد بالای 75 سال با کم شنوایی زندگی می کنند.

کاهش میزان شنوایی بخشی طبیعی از روند پیری است، با این حال بسیاری از مردم نمی‌دانند که عدم درمان کم شنوایی تا چه میزان می‌تواند خطر‌آفرین باشد. لذت نبردن از فعالیت‌های عادی، هم چون تماشای فیلم، گفتگو با دوستان، شنیدن صداهای محیطی و یا حتی صدای تایمر لوازم خانگی و…  می‌توانند شخص را از روند عادی زندگی خود دور کند. بر اساس مطالعات انجام گرفته، انزوایی که در پس کاهش میزان شنوایی در افراد ایجاد می‌گردد، اغلب منجر به مشکلات بیشتر جسمی و حتی روانی می‌شود.

بسیاری از افراد سالمند به دنبال درمان کم شنوایی خود نمی‌روند، چرا که معتقدند قادر به تهیه یک جفت سمعک نیستند. هزینه‌های سمعک برای آن‌ها غالبا دلهره آور است. برخی دیگر از سالمندان ممکن است مراقبت‌های شنوایی خود را نادیده انگارند، چرا که معتقدند فناوری‌های مدرن، به آن‌ها احساس پیچیدگی و گنگی می‌دهد و یا در اعتراف به میزان کم شنوایی خود تردید دارند. اما باید توجه داشت که امروزه سمعک‌هایی در بازه قیمتی متنوع و با خدمات مختلف ارائه شده‌اند که می‌تواند نیازهای سلیقه‌های متفاوت را بر طرف نماید. مدیریت اختلال شنوایی در هنگام بروز این مسئله می تواند افراد مسن را آماده نماید تا از خطراتی که سلامتی جسمی و روانی آن‌ها را تهدید می‌کند، جلوگیری نمایند.

بهترین سمعک

بسیاری از افراد در زمان مراجعه به کلینیک‌ها، همواره این سوال را می‌پرسند که بهترین سمعک کدام است؟ در واقع می توان گفت تمام سمعک‌هایی که توسط 6 برند بزرگ سمعک سازی جهان ساخته شده اند، فارغ از سطح تکنولوژی به کار رفته در آن‌ها، دارای کیفیت بالایی هستند. انتخاب بهترین سمعک در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است برای برخی از افراد، استفاده از یک سمعک معمولی، بهترین گزینه باشد و در برخی دیگر استفاده از سمعک‌ دیجیتال.

همانطور که پیش تر بیان کردیم، انتخاب بهترین سمعک به مواردی هم چون سبک زندگی و نوع کم شنوایی فرد بستگی دارد و قیمت سمعک نیز با توجه به همین موارد، در افراد مختلف متفاوت است. با این حال بایستی به منظور انتخاب یک سمعک خوب مواردی را در نظر بگیریم، از جمله این موارد در ادامه مطرح شده است:

  • استفاده از سمعک‌های چند کاناله می توانند صداهای با فرکانس خاص را با توجه به نوع کم شنوایی تنظیم نماید.
  • جهت گیری در برخی از سمعک‌ها که با استفاده از چند میکروفون جهت دار به منظور تمرکز بر صدای فردی که مقابل شماست ایجاد می‌شود.
  • تقویت گفتار که به منظور تقویت کلمات گفتاری حضوری، تلوزیونی و سایر منابع صوتی استفاده می‌شود.
  • حذف نویزهای ناخواسته و سوت زدن سمعک که گاهی به خاطر وجود میکروفون‌ها ایجاد می‌شود.

سمعک های معمولی

سمعک‌های معمولی، نسل اول سمعک های صد در صد دیجیتال می باشند که از تکنولوژی دیجیتال در آن ها استفاده شده است، با این حال سمعک های معمولی، هوشمند نیستند. با توجه به کیفیت بالایی که در سمعک هوشمند و سمعک وایرلس وجود دارد، تجویز این نوع از سمعک‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد. سمعک‌های معمولی دارای کیفیت بیش‌تری در مقایسه با سمعک‌های آنالوگ هستند و قیمت حدودی آن ها بین 1.5 تا 2.5 میلیون تومان است. 

سمعک های شارژی

سمعک‌های شارژی در انواع مختلفی عرضه شده‌اند و از نظر تکنولوژی در دو سطح پیشرفته و عالی می‌باشند. قیمت آن‌ها نیز با توجه به نوع تکنولوژی به کار رفته تعیین می‌شود. سمعک‌های شارژی پیشرفته قیمتی حدود 7 میلیون تومان و سمعک‌های شارژی عالی حدود 10 میلیون تومان هستند.

شیوه مراقبت و نگهداری از سمعک

طول عمر سمعک ارتباط بسیار نزدیکی با نحوه نگهداری و مراقبت صحیح از آن دارد. در ادامه برخی موارد را در این خصوص بیان کرده‌ایم:

  • استفاده از انواع حلال‌ها، الکل و یا آب بر روی سمعک ممنوع است، چرا که می‌تواند سبب آسیب به وسایل الکترونیکی داخلی سمعک گردد.
  • قرار دادن سمعک در معرض حرارت و یا نور آفتاب (حتی آفتاب داخل ماشین) سبب آسیب رساندن به آن می‌شود.
  • تمیز کردن سمعک‌ها را باید طبق دستورالعمل مربوطه انجام دهید. جرم گوش می‌تواند به سمعک شما آسیب برساند.
  • در زمان استفاده از سمعک نباید از اسپری مو و سایر محصولات مراقبت از مو استفاده نمایید.
  • در صورتی که نیاز به استفاده از سمعک ندارید، آن را خاموش کنید.
  • باتری‌های خاموش را سریعا تعویض کنید.
  • باتری و سمعک را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

 

موارد دیگری که بایستی مورد توجه قرار دهید شامل قطعات یا خدمات تحت پوشش گارانتی، برنامه زمان‌بندی شده و هزینه‌های نگهداری و تعمیر، گزینه‌ها و فرصت‌های ارتقا و اعتبار و شهرت کلینیک برای ارائه محصولات با کیفیت و خدمات به مشتریان است. بهتر است به منظور معاینه سمعک خود به طور منظم به متخصصان شنوایی مراجعه نمایید.

در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مورد نیاز در ارتباط با خرید سمعک را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در صورتی که قصد خرید سمعک در آمل و یا سایر شهرها را دارید، می توانید از خدمات کلینیک آوا اودیولوژی بهره مند گردید.

با سپاس از همراهی شما

آیا سمعک واقعاً کم شنوایی را بهبود می‌بخشد؟

کار سمعک‌ها در اصل کمک به بهبود شنوایی است؛ اما قادر به بازگرداندن شنوایی به حالت طبیعی نیستند و تنها می‌توانند با تنظیمات و استفاده صحیح، کیفیت زندگی را برای افراد بهبود ببخشند.

قیمت سمعک چقدر است؟

قیمت سمعک‌ها بسته به مدل، ویژگی‌ها و برند متفاوت بوده و می‌تواند از چند میلیون تومان تا ده‌ها میلیون تومان متغیر باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای استعلام قیمت با کارشناسان ما در تماس باشید.

چگونه باید از سمعک خود مراقبت کنیم؟

تمیز کردن و سرویس منظم، تعویض فیلتر و باتری‌ها در زمان مناسب و استفاده از جعبه ضد رطوبت می‌تواند به کارایی و عمر سمعک کمک کند.

بیمه‌های طرف قرارداد

شنوای سنجی دز مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران