ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

خرید سمعک در بابل

مشکلات شنوایی در تمام جهان تقریبا 5 درصد ازجمعیت را درگیر خود کرده است. ناشنوایی و کم شنوایی می‌تواند تاثیراتی را بر روی زندگی روانی، اجتماعی و اقتصادی افراد به همراه داشته باشد. در حال حاضر سمعک‌های متفاوتی وجود دارند که توانسته‌اند تا حد زیادی این مشکلات را بهبود بخشند و زندگی با رفاه بیش‌تر را برای افراد کم شنوا فراهم آورند.

خرید سمعک برای کسانی که تجربه‌ای در این زمینه ندارند و در واقع اولین بار است که اقدام به خرید سمعک می‌نمایند، ممکن است تا حدی مشکل باشد. اطلاعات فنی و تخصصی که با آن‌ها رو به رو می‌شوید، می‌تواند برای شما نامفهوم باشد. علاوه بر این، معیاری برای این افراد وجود ندارد که کیفیت سمعک‌ها را با یکدیگر مقایسه کنند. به همین خاطر ما در این مقاله سعی کرده‌ایم اطلاعات واضح و قابل درکی را برای افراد غیر متخصص که به دنبال خرید یک سمعک ایده آل می‌باشند، ارائه دهیم. به علاوه، مجموعه آوا اودیولوژی با ارائه مشاوره در خصوص انتخاب مناسب‌ترین سمعک، امکان خرید برند‌های مختلف سمعک را برای کاربران فراهم کرده است. شما می‌توانید به منظور خرید سمعک در بابل و یا سایر شهرهای استان مازندران با مشاورین ما تماس گرفته و از انواع سمعک‌های موجود و رنج قیمتی آن‌ها آگاه شوید.

سمعک چیست ؟

سمعک یک دستگاه الکترونیکی کوچک و پیشرفته است که می‌تواند با تقویت صدا، شنوایی افراد با مشکلات شنیداری را بهبود بخشد. اجزا تشکیل دهنده سمعک‌ها شامل میکروفن، تقویت کننده و رسیور می‌باشد. لازم است توجه داشته باشید که دستگاه‌های تقویت کننده صدا هم چون تقویت کننده صدای شخصی و یا سایر دستگاه‌های ساده و معمولی تقویت کننده صدا، توسط سازمان غذا و دارو امریکا به عنوان سمعک شناخته نمی‌شوند. در واقع دستگاه‌های تقویت کننده صدای شخصی به منظور تقویت صداهای محیط برای افرادی که مشکلات شنوایی ندارند، طراحی شده است. اما سمعک‌ها تقویت کننده‌های پیشرفته‌ای هستند که با توجه به میزان کم شنوایی و نوع آن و هم چنین سبک زندگی فرد طراحی، قالب گیری، تجویز و تنظیم می‌شوند. 

خرید سمعک

همان‌طور که پیش تر ذکر شد، دلایلی وجود دارد که می‌تواند خرید سمعک را برای افراد مشکل کند، از جمله برخی از این عوامل عبارتند از:

  • کم شنوایی در افراد مختلف دارای میزان و انواع مختلفی است، بنابراین می‌توانیم بگوئیم این یک مسئله منحصر به فرد برای هر شخص کم شنوا است که راه درمان خاص آن فرد را نیز می‌طلبد.
  • عملکرد سمعک‌ها بستگی بسیاری به مهارت بالینی و دانش تجویز کننده دارد.
  • از آن جایی که سمعک‌ها بر اساس نیاز‌های متفاوت طراحی شده‌اند و از تکنولوژی‌های مختلفی پشتیبانی می‌کنند، بنابراین قیمت آن‌ها نیز متفاوت است.
  • سمعک مانند سایر وسایل پزشکی هم چون عینک و لنز در میان افراد رایج نمی‌باشد.
HAAA

لازم به ذکر است که در تجویز سمعک، پیشرفته‌ترین‌ها همیشه بهترین نیستند. در واقع بهبود میزان شنوایی شما، چندان به سطح تکنولوژی و قیمت سمعک وابسته نمی‌باشد. مهم‌ترین مسئله در میزان بهتر شنیدن شما، مهارت، دانش و تجربه متخصص شنوایی شناس شما است که بتواند مناسب‌ترین سمعک را با توجه به سبک زندگی شما و از همه مهم‌تر نیازهای شما تجویز نماید.

چه زمانی الزام در خرید سمعک وجود دارد ؟

هر یک از افراد با مشکلات شنوایی خاص خود، می‌توانند به منظور بهبود سطح شنوایی خود از سمعک استفاده نمایند. در برخی موارد تجویز سمعک برای افراد ضروری است. از جمله این موارد عبارتند از:

  • در مواردی که فرد کم شنوا، به دلیل مشکلات شنیداری خود را منزوی کرده و از ارتباط گرفتن با اجتماع و انجام فعالیت‌های اجتماعی اجتناب می‌کند.
  • هنگامی که فرد از فعالیت‌های اجتماعی خود لذت نمی‌برد، چرا که برقراری ارتباط با دیگران به دلیل مشکل کم شنوایی دشوار گشته است.
  • هنگامی که در درک گفتار در حضور نویز، مشکلات زیادی وجود دارد.
  • در صورتی که در دنبال کردن مکالمه دو یا چند نفر که هم زمان صحبت می کنند، مشکل وجود دارد.
  • زمانی که خانواده و یا همسایه‌های شما از بلند بودن صدای تلوزیون شکایت دارند.
  • زمانی که فرد در مکالمات خود مدام از کلمه ” چی ؟ ” و یا ” تکرار کن ” استفاده می‌کند.
  • زمانی که شخص تصور می‌کند مردم با صدای آهسته و نجوا گونه با یکدیگر صحبت می‌کنند، در حالی که این چنین نیست.
  • زمانی که فرد گفتار دیگران را نامفهوم و نا واضح می‌شنود.

مجموعه مواردی که ذکر شد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که فرد نیازمند استفاده از سمعک است. در واقع چنان چه به مورد 5 درباره خود رسیده‌اید، بهتر است تعلل نکنید و سریعا به یک ادیولوژیست یا متخصص شنوایی شناس مراجعه نماید تا از پیشامدهای دیگر جلوگیری به عمل آید.

تجویز سمعک

بسیاری از افراد گمان می‌کنند کم شنوایی به این معناست که فرد صداها را کم تر از آن چه واقعا هست می‌شنود، در حالی که این یک تصور اشتباه است. در واقع مشکل اصلی برای افراد کم شنوا، عدم وضوح صدا است. در چنین افرادی که کم شنوایی آن‌ها بر روی لذت بردن از زندگیشان تاثیر گذاشته است، تجویز سمعک صورت می‌گیرد. اولین گام در روند تجویز سمعک، معاینه گوش و شنوایی سنجی است. در این مرحله نوع و میزان کم شنوایی و توانایی درک گفتار فرد تشخیص داده می‌شود. پس از معاینه گوش، شنوایی سنجی و سایر آزمون‌های مرتبط که در تجویز سمعک مورد نظر نقش مهمی دارند، متخصص شنوایی شناس در ارتباط با علت، نوع و میزان کم شنوایی توضیحات لازم را در اختیار فرد قرار می‌دهد و در نهایت چنان چه فرد واجد تجویز سمعک باشد، با در نظر گرفتن سبک زندگی فرد  و انتظارات او، سمعک مورد نیاز معرفی می‌شود. به علاوه شنوایی شناس در این مرحله شما را از قیمت سمعک، پوشش بیمه و مدارک مورد نیاز آگاه می‌نماید. پس از آن که مشخص گردید که فرد نیازمند دریافت سمعک است، مراحلی هم چون قالب گیری از گوش، تنظیمات اولیه و تنظیمات ثانویه توسط متخصص مورد نظر صورت می‌گیرد.

قالب گیری گوش

بیش تر سمعک ها نیازمند قالب گیری هستند. قالب گیری می تواند در همان جلسه مشاوره و تجویز سمعک صورت گیرد. این مرحله را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل در تجویز سمعک دانست. چنان چه قالب گیری گوش به شیوه درست و اصولی انجام نشود، در نهایت سمعک عملکرد مناسبی نخواهد داشت.

تنظیمات سمعک

پس از آماده‌سازی قالب و سمعک، تنظیمات مورد نظر در سمعک انجام و به فرد تحویل داده می‌شود. در این مرحله سمعک باید تست شود. راحتی آن برای فرد از هر مسئله‌ای مهم‌تر است. سمعک باید به درستی داخل و یا پشت گوش فرد قرار گیرد. نحوه استفاده از سمعک، شرایط نگهداری و تمیز کردن آن، تعویض باتری و گارانتی نیز برای فرد توضیح داده می‌شود. توجه داشته باشید که استفاده از سمعک در روزهای نخست ممکن است برای فرد غیر عادی به نظر برسد، اما پس از مدتی به آن عادت می‌کنید. بهتر است چند روز پس از استفاده از سمعک و سازگاری آن با محیط اطراف، مجددا به شنوایی شناس خود مراجعه نمایید تا تنظیمات اصلاحی انجام شود.

تنظیمات سمعک

پس از آماده سازی قالب و سمعک، تنظیمات مورد نظر در سمعک انجام و به فرد تحویل داده می‌شود. در این مرحله سمعک باید تست شود. راحتی آن برای فرد از هر مسئله‌ای مهم‌تر است. سمعک باید به درستی داخل و یا پشت گوش فرد قرار گیرد. نحوه استفاده از سمعک، شرایط نگهداری و تمیز کردن آن، تعویض باتری و گارانتی نیز برای فرد توضیح داده می‌شود. توجه داشته باشید که استفاده از سمعک در روزهای نخست ممکن است برای فرد غیر عادی به نظر برسد، اما پس از مدتی به آن عادت می‌کنید. بهتر است چند روز پس از استفاده از سمعک و سازگاری آن با محیط اطراف، مجددا به شنوایی شناس خود مراجعه نمایید تا تنظیمات اصلاحی انجام شود.

انواع سمعک

  • سمعک های نامرئی CIC و IIC
  • سمعک داخل کانال ITC
  • سمعک داخل گوشی ITE
  • سمعک پشت گوشی BTE
  • سمعک ریک یا رایت RIC / RITE
  • سمعک شارژی

برترین کمپانی های سازنده سمعک

قیمت سمعک

قیمت گذاری بر روی سمعک‌ها با توجه به مواردی هم چون کمپانی سازنده و برند تولیدی، سطح تکنولوژی و نوع پلتفرم به کار رفته در آن، کیفیت صدا و اندازه سمعک و سایر ویژگی های ظاهری مشخص می‌گردد. هر اندازه که سطح تکنولوژی به کار رفته در سمعک پیشرفته‌تر باشد، کیفیت صدا و درک گفتار نیز بیش‌تر است. همچنین قیمت بالاتری خواهد داشت.

تمامی کمپانی های سازنده سمعک همواره سعی دارند تا کیفیت های مناسب را با رنج قیمتی متنوع ارائه کنند تا افراد کم شنوا بتوانند از این خدمات بهره مند شوند. شما می توایند به منظور خرید سمعک در بابل و شهرهای دیگر، با مراجعه به وبسایت کلینیک آوا اودیولوژی از قیمت های به روز انواع سمعک اطلاع حاصل نمایید.

HA PRICE

عوامل مؤثر بر هزینه خرید سمعک

علاوه بر مواردی که بیان شد، از جمله عواملی که می‌تواند قیمت سمعک مورد نظر شما را تغییر دهد، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت :

نوع و میزان کم شنوایی؛

یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب سمعک، نوع و میزان کم شنوایی فرد است. به عنوان مثال، ممکن است میزان و نوع کم شنوایی فرد به گونه‌ای باشد که تجویز سمعک با تکنولوژی پایه کمک بیش‌تری در بهبود یا درمان کم شنوایی فرد ایجاد نماید. در این حالت استفاده از سمعک‌هایی با تکنولوژی پیشرفته می‌تواند انتخاب نا مناسبی باشد.

سبک زندگی؛

از دیگر عوامل تاثیرگذار می‌توان به نیازهای شنیداری و سبک زندگی فرد اشاره کرد. به عنوان مثال، در صورتی که فرد کم شنوا در محیط‌های شلوغ و پر ازدحام کار می‌کند، بایستی از سمعک‌های پیشرفته مجهز به مدار کاهنده نویز و میکروفون‌های جهت دار استفاده نماید. تنها در این صورت است که می‌تواند شرایط بهتری را با استفاده از سمعک برای خود فراهم کند.

سلیقه فرد؛

برخی از افراد تمایل ندارند که سمعک آن‌ها توسط دیگران قابل رویت باشد، بنابراین بهتر است از سمعک های نامرئی IIC و یا سمعک‌های ریک یا رایت استفاده نمایند. این نوع سمعک‌ها دارای سطح تکنولوژی متوسط تا عالی می‌باشند.

کم شنوایی یک طرفه یا دو طرفه؛

افرادی که هر دو گوش آن‌ها دچار کم شنوایی است، بایستی برای هر دو گوششان سمعک تهیه نمایند.

میزان بودجه فرد؛

بودجه‌ای که هر فرد برای خرید سمعک می‌تواند در نظر بگیرد، عامل بسیار مهمی در تعیین نوع سمعک می‌باشد.

به منظور تعیین دقیق قیمت سمعک، بایستی در طی جلسه مشاوره تمامی موارد ذکر شده بررسی گردد و در نهایت مناسب‌ترین سمعک با قیمت مورد نظر معرفی گردد.

کمک هزینه بیمه

خوشبختانه اکثر بیمه های پایه و تکمیلی، به منظور کمک به افراد کم شنوا در تامین هزینه‌های مربوط به خرید سمعک، تعرفه‌هایی را برای بیمه شدگان اصلی، مستمری بگیران و افراد تحت تکلف در نظر گرفته‌اند. این هزینه دارای یک میزان ثابت است که در بیمه‌های مختلف، متفاوت می‌باشد. معمولا هر چند سال یک بار این مبلغ به فرد تعلق می‌گیرد. برای بهره‌مندی از این خدمات، ارائه مدارکی که در ادامه ذکر شده است الزامی است:

  • گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
  • برگه شنوایی سنجی
  • فاکتور معتبر (برخی از بیمه‌ها تقاضای فاکتور با کد اقتصادی را دارند)
  • کارت گارانتی معتبر

خوشبختانه قیمت سمعک در ایران پایین‌تر از سایر کشورها است و پوشش‌های بیمه نیز می‌تواند کمکی باشند تا تمام افراد کم شنوا بتوانند از این خدمات بهره‌مند گردند. امیدواریم تمامی جامعه کم شنوایان در سراسر دنیا بتوانند لذت بیش‌تر از بهبود شنوایی خود را تجربه نمایند.

در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کاملی را در ارتباط با این که فرد چگونه به خرید سمعک اقدام نماید، ذکر کنیم. هم چنین مواردی از قبیل انواع سمعک، برندهای معتبر، عوامل موثر بر قیمت و … نیز بررسی گردید. در صورتی که قصد دریافت مشاوره در ارتباط با خرید سمعک را دارید، بهتر است برندهای معتبر و نام آشنا را در اولویت خود قرار دهید. کلینیک آوا اودیولوژی با ارائه خدمات شنوایی سنجی در ساری و انواع مختلف سمعک در رنج‌های قیمتی متفاوت و با کیفیت‌های بالا، می تواند یک خرید امن را برای شما به همراه داشته باشد. به منظور خرید سمعک در ساری و سایر شهرهای مازندران نیز می‌توانید با مراجعه به کلینیک آوا اودیولوژی، از خدمات این مجموعه بهره‌مند گردید.

امیدوارم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع گردد و از مطالعه آن لذت کافی را برده باشید.

سوالات متداول
سمعک‌ها به چند نوع تقسیم می‌شوند؟

سمعک‌ها به انواع دیجیتال، آنالوگ، هوشمند و وایرلس تقسیم می‌شوند. سمعک‌های دیجیتال و هوشمند، نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر، کارایی بهتری در حذف نویز و تقویت صدا دارند. شما می‌توانید برای انتخاب سمعک مناسب خود با کارشناسان ما در تماس باشید.

برندهای پرطرفدار سمعک در ایران کدامند؟

از برندهای معروف سمعک در ایران می‌توان به فوناک (Phonak)، زیمنس (Siemens)، اتیکن (Oticon) و برنافون (Bernafon) اشاره کرد.

علت سوت زدن یا فیدبک سمعک چیست؟

سوت زدن سمعک معمولاً به دلیل نشت صدای تقویت‌شده از سمعک به میکروفون آن رخ می‌دهد. در سمعک‌های دیجیتال و هوشمند، مدارهایی برای کاهش این نوع فیدبک وجود دارد که این مشکل را کاهش می‌دهند.

آخرین مقالات

بیمه‌های طرف قرارداد

شنوای سنجی دز مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران