همان طور که میدانید سمعک به عنوان وسیلهای برای درمان کم شنوایی به کار برده میشود. قیمت انواع سمعک نسبتا بالا است بنابراین نگهداری و تمیز کردن از آنها امری بسیار ضروری و غیر قابل اجتناب است. تمیز کردن سمعک باید طبق شرایط خاصی انجام بگیرد. با تمیز کردن و مراقبت اصولی از سمعک میتوانید سالهای سال از آن استفاده کنید بدون این که با مشکلی مواجه شوید. وبسایت آوا اودیولوژی یکی از برترین وبسایتهای ایرانی است که اطلاعات بسیاری درباره انواع بیماریهای گوش و راههای درمان آنها را در بر میگیرد. حال اگر شما نیز از آن دسته افراد هستید که به دنبال راه و روشی مناسب برای تمیز کردن اصولی سمعک خود میگردید پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
نکاتی در رابطه با تمیز کردن سمعک
برای تمیز کردن سمعک باید نکاتی را رعایت کرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- برای تمیز کردن سمعک در ابتدا باید به دنبال وسیله ای مناسب باشیم. به منظور تمیز کردن سمعک بهتر است که از قلاب و یا یک برس ریز و ظریف استفاده کنیم. از آن جایی که گاهی جرم گوش ممکن است در دهانه میکروفون سمعک و یا گیرنده آن تجمع پیدا کند سعی کنید که از برس و یا قلابهایی طریف و نازک استفاده کنید تا بتوانید به طور کامل چرکها را خارج کنید. در هنگام استفاده از قلاب و یا برس سعی کنید که به آرامیاز آنها استفاده کنید تا به گیرنده سمعک آسیبی وارد نشود.
- یکی از مواردی که در هنگام استفاده از سمعک باید بسیار به آن توجه داسته باشید این است که هیچ گاه سمعک را در مکانهای مرطوب مانند آشپزخانه و یا حمام قرار ندهید، زیرا سمعکها در برخورد با آب بسیار حساس بوده و آسیب میبینند. همچنین در هنگام استفاده از هرگونه محصولی مانند ژل و یا اسپری مو ابتدا سمعک را از گوش جدا کرده و سپس از آنها استفاده کنید.
- سعی کنید که هر روز قبل از خواب سمعک خود را تمیز کنید. برای تمیز کردن سمعک از مواد شیمیایی مانند الکل استفاده نکنید زیرا ممکن است که به سمعک شما آسیب برسانند.
- سعی کنید که سمعکها را در مکانهای بیش از حد گرم و یا سرد قرار ندهید زیرا ممکن است که به آنها آسیب جدی وارد شود.
در کل دو نوع سمعک وجود دارد، سمعکهای داخل گوشی و سمعکهای پشت گوشی. در این قسمت سعی داریم نحوه تمیز کردن هر دو سمعک را برای شما عزیزان توضیح دهیم.
نحوه تمیز کردن سمعک داخل گوشی
- برای تمیز کردن سمعکهای داخل گوشی در ابتدا باید با استفاده از یک برس تمیز میکروفون سمعک را از جرمی که بر روی آن قرار گرفته است تمیز کنیم. در هنگام تمیز کردن میکروفون سمعک بهتر است آن را به سمت پایین نگه داشته تا اگر جرم و یا چیزی درون آن قرار دارد خارج شود.
- اگر درون منافذ سمعک جرم و مواد دیگری وجود دارد که توسط برس پاکسازی نمیشود، میتوانید از قلاب استفاده کنید.
- در صورت استفاده از سمعکهای داخل گوشی سعی کنید که فیلتر سمعک و یا همان وکس گارد را به صورت مرتب تعویض کنید.
- در قدم آخر برای تمیز کردن سمعک از پارچه ای تمیز و خشک استفاده کرده و پوسته آن را تمیز کنید.
نحوه تمیز کردن سمعک پشت گوشی
برای تمیز کردن سمعکهای پشت گوشی بهتر است مراحل زیر را انجام دهید:
- در ابتدا میکروفون و گیرنده سمعک را بررسی کرده و در صورت مشاهده هر جسم خارجی سعی کنید آن را با استفاده از برس خارج کنید.
- در گام بعدی تمیز کردن سمعک پشت گوشی، سعی کنید که قالب را از هوک جدا کنید. قالبهای نرم سمعکها ممکن است در طول زمان دچار تغییر رنگ شوند. سعی کنید هر روز قالبها را تمیز کرده و حداقل هفته ای یکبار آنها را با آب و صابون شستشو دهید، و سپس بگذارید تا به طور کامل خشک شوند. هیچ گاه قالبهای خیس را به سمعک متصل نکنید.
- برای تمیز کردن قالب سمعک به هیچ وجه از مواد الکلی و شیمیایی استفاده نکنید، زیرا ممکن است که قالب در طول زمان بو گرفته و موجب عفونت گوش شما شود.
- برای خارج کردن آب درون تیوب و خشک کردن کامل آن میتوانید از وسیله ای مکنده استفاده کنید. برای اطمینان از خشک شدن تیوبها میتوانید از دستگاههای رطوبت گیر استفاده کنید، اما اگر چنین دستگاههایی در دسترس ندارید میتوانید آنها را در جایی خشک قرار داده تا به سادگی خشک شوند.
لازم به ذکر است که سمعکها را به هیچ عنوان در دسترس کودکان قرار ندهید زیرا سمعکها دارای اندازه ای کوچک بوده و ممکن است توسط کودک بلعیده و یا شکسته شود. بنابراین توصیه میشود که سمعکهای خود را در مکانهایی به دور از کئدکان حیوانات خانگی قرار دهید.
سخن آخر
سمعک از آن دسته وسایلی است که باید از آنها به خوبی مراقبت کرد. در صورت عدم مراقبت از آنها ممکن است که دچار آسیبهای جدی شوند. تمیز کردن سمعکها امری بسیار ضروری و غیر قابل اجتناب است به همین خاطر تمامی افرادی که از سمعک استفاده میکنند باید آنها را مدام تمیز کنند. تمیز کردن سمعکها امری مهم بوده و باید اصولی انجام شود. به منظور نگهداری از سمعکها بهتر است که از جعبههای مخصوص آنها استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم که به شرح نحوه تمیز کردن انواع سمعکهای داخلی و پشت گوشی بپردازیم. برای اطلاعات بیشتر در زمینه انواع سمعکها و سایر موضوعات مرتبط با گوش میتوانید به وبسایت آوا اودیولوژی مراجعه کنید. امیدواریم که موارد ذکر شده در این مقاله توانسته باشد در تمیز کردن سمعک به شما کمک کرده باشد.