ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

شنوایی سنجی نوزاد چند مرحله است؟

تست شنوایی نوزادان

کودکان پیش از تولد نیز اکثر صدا‌ها را می‌شنوند و با تقلید صدا‌های اطراف و والدین خود، صحبت کردن را یاد می‌گیرند؛ اما از هر ۱۰۰۰ کودکی که متولد می‌شوند، دو تا سه کودک مبتلا به کم شنوایی هستند. از این رو باید در برابر واکنش فرزند خود نسبت به صداها توجه ویژه داشته باشید تا از سطح شنوایی وی آگاه شوید. تست شنوایی نوزادان مراحل مختلفی دارد و شما باید این امر را در سنین کم انجام دهید؛ چراکه مهم‌ترین زمان یادگیری زبان (گفتاری یا اشاره‌ای) برای کودک، در طول ۳ سال اول زندگی است. این سن، معادل زمانی بوده که مغز در حال رشد و بلوغ است.

عوامل کم شنوایی نوزادان

کم شنوایی می‌تواند در هر زمانی از زندگی رخ دهد و در برخی از موارد ارثی، تا زمانی که کودک بزرگ‌تر نشود ظاهر نخواهد شد. اگر کودک شما قبل از تولد در معرض عفونت‌های خاصی قرار گرفته است، احتمال کاهش شنوایی تدریجی در دوران نوزادی بیشتر است. عوامل دیگری مانند برخی بیماری‌های دوران کودکی، عفونت‌های گوش، آسیب‌های سر، برخی دارو‌ها و صدا‌های بلند نیز با کاهش شنوایی در کودکان مرتبط هستند؛ اگر در مورد شنوایی فرزندتان در هر سنی نگرانی دارید، فوراً با پزشک اطفال صحبت کنید. هنگامی که درمان‌های زودهنگام کودکان کم شنوا شروع شود، می‌توانند مهارت‌های زبانی را یاد بگیرند. این مسئله به آن‌ها کمک می‌کند تا آزادانه ارتباط برقرار کنند و موارد مختلف را بیاموزند. انجام روش‌های گفتار درمانی، می‌تواند نقش موثری در میزان شنوایی نوزاد شما داشته باشد.

مراحل تست شنوایی سنجی نوزاد

کودکان با شنوایی معمولی، در ۶ ماه اول زندگی شروع به یادگیری زبان و نحوه صحبت کردن می‌کنند. قبل از ترک بیمارستان یا مرکز زایمان، برای فرزند تازه متولد شده شما باید تست شنوایی سنجی نوزاد انجام شود تا مطمئن شوید که او در ماه اول زندگی خود، قدرت شنیدن را دارد. اگر تست شنوایی نوزادان به خوب انجام نشده یا نتایج آن به شما اطلاع داده نشود، به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا ایشان اقدام به انجام این امر کنند.

شرایط جسمی مادر و کودک عمدتاً تعیین‌کننده تعداد دفعات تست شنوایی نوزادان است. كميته جهاني شنوايي نوزادان و كودكان این تست‌ها را تعیین می‌کند و طبق دستور آن‌ها نوزادان باید در سنین بدو تولد تا يك ماهگي، سه ماهگی، شش ماهگی و یک سالگی توسط پزشک معاینه شوند. این در حالیست که کودک شما شرایط زیر را داشته باشد؛ در غیر این صورت تست شنوایی نوزادان باید در بدو تولد تا 1 ماهگي و 3 ماهگي يا 6 ماهگي انجام شود.

تست شنوایی نوزادان

  • وزن زير 1500 گرم كودك در هنگام تولد
  • زردي بالاي 20 كودك
  • نسبت فاميلي پدر و مادر كودك
  • بستری بودن بیش از 5 روز در بخش مراقبت‌هاي ويژه (NICU)
  • كبودی یا خفگی كودك در حين تولد
  • ابتلای مادر كودك در حين بارداري به عفونت يا بيماري‌هاي خاص مثل سرخك.
  • وجود افراد كم شنوا در خانواده پدر و مادر
  • نارس بودن كودك و به دنیا آمدن زودتر از 37 هفته
  • وجود ناهنجاري در سر و گردن كودك
  • كودكان با سندرم‌هاي خاص مانند سندرم داون
  • مصرف داروهاي خاص توسط مادر در حين تولد

تست شنوایی نوزادان به دو روش OAE، AABR انجام می‌شود که اولین مرحله آن بدو تولد نوزاد است. این مرحله معمولاً در بیمارستان انجام می‌شود که نوزاد تحت تست OAE قرار می‌گیرد. به‌طور کلی فرزند شما باید حداقل يكبار تست شنوايي عصب و مغز یا تست ABR را انجام دهد. همچنین نیاز است که 4 تست شنوايي حلزون (تست OAE) برای فرزند شما انجام گیرد. در برخی مواقع ممکن است که تست شنوایی کودکان در مرحله اول واکنش مثبتی نداشته باشد؛ اما این رخداد دلیلی بر نقص شنوایی نوزاد نیست. اغلب اوقات این اتفاق طبیعی بوده و علت آن عدم جذب کامل مایعات جنینی در فضای گوش میانی نوزاد است.

دومین مرحله تست شنوایی نوزادان در سن یک ماهگی آن‌ها است. در صورتی که واکنش فرزند شما به تست مثبت باشد، بررسی‌هایی بیشتری انجام نخواهد شد. چنانچه واکنش منفی باشد، باید مجدداً تست انجام شود. برای اطمینان حاصل کردن از سلامت شنوایی، این تست تا یک سالگی انجام خواهد شد. تست‌هایی شنوایی سنجی کاملاً ساده و غیر تهاجمی هستند.

تست شنوایی نوزادان

چگونه شنوایی نوزاد آزمایش می شود؟

نوزاد تازه متولد شده به پشت دراز می‌کشد؛ در حالی که پزشک یک دستگاه الکترونیکی را در گوش او فرو می‌کند. این وسیله، به کابلی متصل بوده و به دستگاه قابل حملی وصل می‌شود تا شنوایی را مورد آزمایش قرار دهد. دو تست مختلف برای تست شنوایی نوزادان وجود دارد که کودک شما می‌تواند در طول هر دو آزمایش، در حالت استراحت یا خواب باشد. تست انتشارات صوتی (OAE) ارزیابی می‌کند که آیا قسمت‌های خاصی از گوش به صدا پاسخ می‌دهند یا خیر. در طول این آزمایش، یک فوم نرم در کانال گوش کودک قرار می‌گیرد. سپس مجموعه‌ای از صدا‌ها را برای اندازه‌گیری «پژواک» منتشر می‌کند. فقدان اکو، می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که کودک شما کم شنوایی دارد.

تست پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR)، صدایی که از گوش به مغز منتقل می‌شود را ارزیابی می‌کند. در طول این آزمایش، هدفون در گوش کودک قرار گرفته و الکترود روی سر او بسته می‌شود. اگر نتایج بر این اساس باشد که کودک شما کم شنوایی دارد، می‌بایست با یک متخصص گوش و حلق و بینی اطفال مشورت کنید. ترجیحاً در زمانی که کودک شما ۲ تا ۳ ماهه است، برای تست شنوایی اقدام کنید. اگر بعد از معاینه پزشک تأیید کرد که کودک شما کم شنوایی دارد، درمان باید در اسرع وقت آغاز شود. به‌طور ‌ایده‌آل، در سن ۳-۶ ماهگی بهتر است که درمان را آغاز کنید.

سخن آخر

شما باید از زمانی که کودکتان به دنیا آمد، اقدام به انجام تست شنوایی نوزادان کنید تا از بابت سلامت شنوایی وی مطمئن شوید. انجام تست شنوایی نوزادان، توسط مراکز شنوایی سنجی انجام شده و در صورت هرگونه مشکل باید با پزشک اطفال مشورت کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که زمان طلایی برای درمان کم شنوایی در سنین کم است و این دوران را جدی بگیرید. اگر فرزند شما کم شنوا باشد، بسته به کم شنوایی و نیاز‌های ارتباطی کودک شما، برخی از ابزار‌ها به بهبود مهارت‌های ارتباطی او کمک می‌کنند. بدین ترتیب می‌توانند مهارت‌های زبان گفتاری را با سرعتی قابل مقایسه با کودکانی که شنوایی طبیعی دارند، توسعه دهند. بسیاری از آن‌ها حتی در کلاس درس معمولی موفق عمل می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید:

منفی بودن تست شنوایی نوزاد

روش‌ های درمان کم شنوایی مادرزادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *