تصویر سیستم شنوایی به صورت شماتیک

کاهش شنوایی ناگهانی

آنچه در این مقاله میخوانید

اکثریت افراد جامعه در طول زندگی خود از مصاحبت با فامیل و دوستانشان لذت می برند. تا اینکه یک روز صبح که از خواب بیدار می شوند متوجه می شوند که یک گوششان ناشنوا شده است و بعد از آن اتفاق، به طور مثال در هنگام مکالمات تلفنی با همکاران، دوستان و فامیل دچار مشکل می شوند. کاهش شنوایی یک طرفه و وزوز گوش باعث پایین آمدن کیفیت زندگی این بیماران می شود.

علل کاهش شنوایی ناگهانی

  • انسداد عروق گوش داخلی : جریان خون گوش داخلی بطور ناگهانی مسدود می شود.
  • ویروس : ویروس به سیستم گوش داخلی حمله می کند.
  • رشد سریع تومور، نروما آکوستیک : که این اتفاق بطور نادر اتفاق می افتد.
کاهش شنوایی ناگهانی می تواند از سه علت ناشی شود.

تشخیص علت کاهش شنوایی ناگهانی

تشخیص علت کاهش شنوایی ناگهانی بسیار مهم است. زمانی که یک انسداد حتی بطور موقت در جریان خون حلزون اتفاق می افتد، بیماران در این مرحله عموما از کیپی گوش و کاهش شنوایی رنج می برند.
زمانی که گوش داخلی دچار عفونت ویروسی می شود، بیمار اغلب از درد در گوش، وزوز شدید، سرگیجه ‌احساس سرما و یا آنفولانزا شکایت می کند.

کم شنوایی ناگهانی چگونه اتفاق می افتد؟

عروق خونی که مسئول خون رسانی به گوش داخلی هستند، نسبتا کوچک و فقط از یک شریان خون رسانی می شوند. در کاهش شنوایی ناگهانی این شریان کاملا و یا به صورت جزیی مسدود می شود.
زمانی که گوش داخلی دچار کمبود اکسیژن و تغذیه شود گوش داخلی به سرعت دچار آسیب جدی می شود. اگر جریان خون گوش داخلی به طور جزیی و یا کامل مسدود شود، ارگان های گوش داخلی از بین می روند.
اگر چه تاکنون، میزان شیوع کم شنوایی ناگهانی به طور دقیق گزارش نشده است، اما در کل می توان گفت که شیوع این بیماری خیلی کم است.

زمان در درمان این بیماری

زمانی که خون رسانی به گوش داخلی دچار اختلال می شود باید درمان در طی چند ساعت اولیه انجام شود و به طور کلی می توان گفت چند ساعت اولیه برای درمان موفق بسیار حیاتی و مهم می باشد. همه مطالعات نشان می دهدکه درمان موفق تر، مراجعه به متخصص دقیقا بعد از حمله و شروع درمان بستگی دارد. اما متاسفانه بیماران برای روزها  و یا گاهی هفته ها منتظر می مانند و زمانی که به پزشک مراجعه می کنند آنها زمان طلایی را از دست داده‌اند.
گاهی اوقات زمانی که بیماران به پزشک مراجعه می کنند شکایت خود را به صورت گرفتگی گوش توضیح می دهند. در این صورت پزشک به اشتباه برای آنها آنتی بیوتیک به مدت یک یا دو هفته تجویز می کند. این تشخیص اشتباه باعث به تاخیر افتادن درمان می شود و در نهایت درمان را ناموفق می کند.

تصویر زنی که از سکته گوش رنج می برد.
پس از احساس کاهش شنوایی ناگهانی زمان طلایی را از دست ندهید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

درمان

بهترین درمان برای کاهش شنوایی ناگهانی مصرف استرویید است. این دارو در گذشته به صورت قرص تجویز می شد. اما اکنون به طور مستقیم از پرده گوش تزریق انجام می شود. پزشک با میکروسکوپ جراحی تزریق را انجام می دهد. اما در اکثر موارد این کاهش شنوایی ناگهانی به صورت دائمی باقی می ماند.
توصیه می شود تا اتمام مداخلات درمانی برای تجویز سمعک صبر کنیم.
بعضی مواقع بیمار به کلینیک شنوایی مراجعه می کند و می گوید که خوب نمی شنود و می گوید که احساس می کند گوشش جرم دارد و یا اینکه سمعکش خوب عمل نمی کند. اما بعد از معاینات و ارزیابی متوجه می شوند که نه سمعک مشکلی دارد و نه گوش بیمار جرم دارد در این مواقع باید سریع بیمار را به متخصص ارجاع دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *