ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

ناشنوایی از مهم‌ترین دلایل افسردگی سالمندان

ناشنوایی سالمندان

هنگامی که روابط بین فردی به دلیل کاهش شنوایی محدود می‌شود، برقرار کردن ارتباط می‌تواند سخت و طاقت فرسا باشد. کاهش شنوایی می‌تواند منجر به کناره‌گیری از فعالیت‌های اجتماعی با دوستان، رویدادهای خانوادگی و مذهبی و سایر فعالیت‌ها شود؛ بنابراین افراد مبتلا به نا‌شنوایی به دلیل چالش‌های برقراری ارتباط موثر، منزوی خواهند شد که این قضیه احساس تنهایی و سرخوردگی را افزایش می‌دهد. بر اساس تحقیقات، رابطه قوی بین افسردگی و کاهش شنوایی در میان سالمندان وجود دارد.

افسردگی چیست؟

افسردگی یک اختلال خلقی است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، افسردگی بیش از 120 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. براساس گفته محققان افسردگی اثرات عمیقی بر کیفیت زندگی دارد و عملکرد شناختی و اجتماعی را مختل می‌کند و منجر به کاهش عملکرد در محل کار و جاهای دیگر می‌شود.

افسردگی با غم و اندوه، از دست دادن علاقه یا لذت، احساس گناه یا کم ارزشی، خواب یا اشتهای آشفته، خستگی و تمرکز ضعیف مشخص می‌شود؛ ولی خوشبختانه درمان و مدیریت موثری برای افسردگی وجود دارد. حفظ یا فعال سازی فعالیت‌های اجتماعی جنبه‌های مهم درمان هستند.

ناشنوایی سالمندان

افسردگی و ناشنوایی در سالمندان چگونه با هم مرتبط هستند؟

سالمندان مبتلا به ناشنوایی درمان نشده، کمتر در فعالیت‌های اجتماعی شرکت می‌کنند که می‌تواند منجر به احساس افسردگی شود. تقریباً 33 درصد از بزرگسالان 70 سال و بالاتر دچار کم شنوایی هستند که بر ارتباطات روزانه تأثیر می‌گذارد و کمتر از 25 درصد از بزرگسالان با کم شنوایی قابل توجه از سمعک استفاده می‌کنند.

به طور متوسط، افراد از زمانی که احساس می‌کنند شنوایی‌شان مختل شده، هفت سال طول می‌کشد تا به دنبال درمان برای کاهش شنوایی باشند. ناشنوایی می‌تواند تعامل با همسالان را دشوارتر کند و منجر به کاهش مشارکت اجتماعی، افسردگی یا خلق بد شود. ناشنوایی درمان نشده، انزوای اجتماعی و افسردگی همگی می‌توانند سبب افت کیفیت زندگی شوند. نکته جالب این است که استفاده منظم از سمعک با شیوع کمتر افسردگی مرتبط بوده و برخی از مطالعات کاهش علائم افسردگی را طی سه ماه پس از استفاده از سمعک نشان داده‌اند.

عوارض ناشنوایی درمان نشده چیست؟

شناخت علائم اولیه ناشنوایی مهم است. احساس انزوا و افسردگی ممکن است از عوارض جانبی ناشنوایی درمان نشده باشد.

  • گاهی اوقات از ملاقات با افراد جدید خجالت می‌کشید، زیرا شنیدن صدای آن‌ها مشکل است.
  • وقتی با اعضای خانواده خود صحبت می‌کنید احساس ناامیدی به شما دست می‌دهد، زیرا به سختی صدای آن‌ها را می‌شنوید.
  • به دلیل دلخوری یا ناامیدی از شنوایی‌تان، خود را محدود می‌کنید یا می‌خواهید زندگی شخصی یا اجتماعی خود را تغییر دهید.

کاهش شنوایی ممکن است تعامل اجتماعی شما را محدود کند و منجر به افسردگی شود اگر:

  • از انجام وظایف ساده اجتناب می‌کنید.
  • متوجه شوید که از موقعیت‌های اجتماعی اجتناب می‌کنید.
  • حتی با خانواده و دوستان احساس تنهایی می‌کنید.

گزینه های درمانی برای کم شنوایی چیست؟

اگر با از دست دادن شنوایی مواجه هستید، لزومی ندارد که این بیماری شما را محدود کند یا از داشتن یک زندگی شاد جلوگیری کند. در ادامه چند نکته وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا روحیه بهتری برای درمان کم شنوایی خود به‌کار ببرید:

به یک پزشک عمومی مراجعه کنید

کم شنوایی را می‌توان به طور موثری درمان و مدیریت کرد که چند سال به‌هیچ‌وجه پیش امکان‌پذیر نبود. بسیاری از مردم در پذیرش اینکه بیمارند مشکل دارند؛ اما اقدام به موقع مهم است، زیرا ناشنوایی درمان نشده می‌تواند بدتر شود. اودیولوژیست و متخصص گوش و حلق و بینی می‌تواند وضعیت شما را ارزیابی کنند و به شما کمک کنند. بسته به نوع کم‌شنوایی شما، گزینه های درمانی ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

  • عمل جراح
  • سمعک
  • آموزش شنوایی
  • دستگاه های شنوایی کمکی
  • دارو

به دنبال مشاوره سلامت روان باشید

علاوه بر مداخلات درمانی، به درمانگری مراجعه کنید که تجربه کار با بزرگسالانی را دارد که شنوایی خود را از دست داده‌اند. آن‌ها می‌توانند به شما در هدایت فرآیند کم‌شنوایی کمک کنند و مهارت‌ها و استراتژی‌های مقابله‌ای سالم را توسعه دهند. آن‌ها حتی می‌توانند به شما کمک کنند تا غم ناشی از از دست دادن شنوایی را هضم کنید و بتوانید به شادی در زندگی خود ادامه دهید.

اطراف خود را با دانش و حمایت احاطه کنید

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکلات شنوایی سر و کار دارید، تنها نیستید. سازمان‌های زیادی وجود دارد که به ارتقای آموزش و آگاهی از کم شنوایی اختصاص دارند. با جستجو، می‌توانید این سازمان‌ها را بیابید و با افراد مانند خود ارتباط بگیرید و تجارب خود را با یکدیگر در اشتراک بگذارید.

ناشنوایی سالمندان

سخن پایانی

نا‌شنوایی در سالمندان، یکی از شایع‌ترین شکایات آنان نزد پزشک است. مسئله مهم درباره این اختلال، اثراتی است که روی برقراری ارتباط با دیگران می‌گذارد؛ تا حدی که می‌تواند فرد را منزوی کرده و باعث ظهور افسردگی در وی شود. اگر علائم نا‌شنوایی را در خود می‌بینید، هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا بهترین برنامه درمانی برای شما طراحی گرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *