سالمندان به دلیل افزایش سن بیشترین تقاضا را برای استفاده از سمعک را دارند. در واقع سمعک بیشتر برای افراد سالمند و اشخاصی که دارای کم شنوایی هستند، ساخته و تولید میشود. در این میان انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای تهیه بهترین نوع سمعک باید موارد مهمی را مانند نوع سمعک و برند آن مورد توجه قرار دهید.
بروز کم شنوایی در سالمندان و اهمیت استفاده از سمعک
افزایش سن باعث به وجود آمدن آسیبهایی به بینایی و شنوایی خواهد شد. در واقع کاهش سرعت پردازش صوت باعث میشود تا سالمندان در درک گفتار دچار مشکل شوند. جریان خون ناکافی در حلزونی گوش باعث اختلال در تعادل شیمیایی اندلوف میشود و به واسطه آن فعالیت الکتریکی سلولهای مویی به شدت تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، همین موضوع فعالیت عصب شنوایی سالمندان را تهدید میکند.
در حال حاضر محققان در مطالعاتی که انجام دادهاند دریافتهاند که با پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی میتوان از پیشرفت کم شنوایی نیز جلوگیری کرد. سالمندانی که دچار کم شنوایی میشوند در برقراری ارتباط بهتر در برابر با افراد دیگر دچار مشکل میشوند؛ اما در این میان سالمندان بسیار زیادی هستند که حاضر به پذیرش کم شنوایی خود نیستند. انجام تستهای شنوایی و سنجش شنوایی و تجویز سمعک توسط پزشک برای سالمندان اهمیت زیادی دارد.
به وجود آمدن تغییراتی در سیستم شنوایی سالمندان
با افزایش سن تغییراتی در سیستم شنوایی سالمندان به وجود خواهد آمد. کم شنوایی با بالا رفتن سن و با افول شناختی و در گذر زمان مشخص خواهد شد. در صورتی که میزان کم شنوایی افزایش پیدا کند عملکرد شناختی فرد سالمند نیز ضعیفتر میشود و در سالمندان تغییراتی در سیستم گوش خارجی و میانی آنها به وجود میآید که باعث به وجود آمدن اختلال کم شنوایی در آنها خواهد شد.
سالمندان تغییراتی در سیستم گوش خارجی و میانی آنها به وجود میآید که باعث به وجود آمدن اختلال کم شنوایی در آنها خواهد شد؛ به عنوان مثال از دست رفتن آلاستیسیته در بخش لاله و مجرای گوش خارجی یکی از دلایل کم شنوایی افراد سالمند است، همچنین از بین رفتن مقدار قابل توجهی از چربی و به وجود آمدن خشکی و دهیدراته شدن کانالهای گوش باعث میشود تا تغییراتی در سیستم شنوایی سالمندان به وجود بیاید.
استفاده از سمعک در سالمندان و برطرف شدن پیرگوشی
پیرگوشی یکی از مفاهیم مهم در علم پزشکی است که اشاره به کم شنوایی با افزایش سن دارد. یکی از بهترین راهها برای برطرف کردن مشکل پیرگوشی استفاده از سمعک مناسب است. این مشکل انواع مختلفی دارد و برای تمامی سالمندان از یک الگوی ثابت پیروی نمیکند، به همین علت شناسایی آن برای تمامی افراد سالمند به واسطه ادیوگرام یا نوار گوش ممکن نخواهد بود.
به طور کلی سالمندان در برخی از محیطها که دارای نویز زیادی است و در شرایط محیطی مختلفی که چند گوینده به طور همزمان با یکدیگر صحبت میکنند با مشکلات جدی روبرو میشوند. کم شنوایی در افراد سالمند در واقع یک روند طبیعی سنی است.
چگونگی تشخیص نیاز سالمند به سمعک
پیش از اینکه اقدام به انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان کنید، باید مواردی را که سالمند نیاز به استفاده از سمعک دارد را نیز مورد توجه قرار دهید. برخی از رفتارها نشان دهنده نیاز سالمند به استفاده از سمعک است. به عنوان مثال تمایل فرد سالمند برای فریاد زدن یا بلند صحبت کردن و همچنین درخواستهای مکرر او برای تکرار صحبتها و پاسخ دادن اشتباه به سؤالات از جمله مواردی است که نشان دهنده نیاز سالمند سمعک است. موارد دیگری مانند آزرده شدن از صداهای بلند مانند صدای جیغ کودکان و شکایت از وزوز گوش از نمونهها و علتهای نیاز سالمند سمعک خواهد بود.
بهترین نوع سمعک برای سالمندان
از آنجایی که انواع سمعک در بازار بسیار زیاد است و برند سمعک یکی از مشخصههای خرید مناسب است؛ بنابراین باید برخی از مشخصههای مهم را برای انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان در نظر بگیرید. نوع پشت گوشی یکی از مناسبترین و بهترین نوع سمعک برای سالمندان است. این گونه از سمعکها صدای با کیفیتتری را به گوش سالمندها میرسانند.
علاوهبر این به دلیل اندازه بزرگتری که دارند، استفاده از آنها برای افراد سالمند راحتتر خواهد بود. بهترین نوع سمعک برای سالمندان سمعکهایی است که بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. این سمعکها باید قابلیت تعویض آسان باتری را داشته باشند و استفاده از دکمههای آن برای سالمند راحت باشد در حال حاضر بسیاری از سمعکهای پشت گوشی این قابلیت را دارند.
سمعکهای پشت گوشی از فناوری هوشمند نیز بهره میبرند که باعث میشود تا کیفیت صدای بهتری را به گوش سالمند برسانند؛ اما سمعکهایی که در داخل گوش نیز قرار میگیرند، میتوانند برای سالمندان مناسب باشد. در زمان انتخاب بهترین نوع سمعک باید جنبههای مختلفی را مد نظر داشته باشید.
مشکلات کم شنوایی در سالمندان از سن ۶۰ سالگی شروع میشود که در ابتدا خود را با عوارضی مانند وزوز گوش نشان میدهد این عوارض با استفاده از سمعک برطرف خواهند شد. در حال حاضر بهترین راه برای کم شنوایی و معالجه آن استفاده از سمعکهای مخصوص سالمندان است.
بهترین برند سمعک برای سالمندان
همواره یکی از سؤالاتی که به واسطه سالمندان برای تهیه و خرید سمعک مطرح میشود، بهترین برند سمعک خواهد بود. از بهترین برند سمعک میتوان به سمعک اتیکن و سمعک زیمنس اشاره کرد. سمعکاتیکن یکی از بهترین سمعکها برای سالمندان است که ساخت کشور دانمارک است و از فناوریها و تنوع زیادی نیز برخوردار است. کیفیت صدای این سمعک بسیار مناسب است و وضوح بالایی دارد.
در این سمعک از قابلیت جی پی اس نیز استفاده شده است که برای سالمندان بسیار میتواند مناسب باشد. سمعک زیمنس یکی دیگر از مناسبترین سمعک برای سالمندان است که در کشور آلمان تولید میشود. این سمعک نیز در انواع مختلفی مانند شارژی و ایرپادی و همچنین نامرئی در بازار وجود دارد. از دیگر سمعکهای مناسب سالمندان میتوان به سمعک فوناک اشاره کرد که ساخت کشور سوئیس است و قابلیت برقراری ارتباط با تلفن و موبایل را دارد.
کلام پایانی
انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان بستگی به نوار گوش فرد و همچنین شرایط اجتماعی و اقتصادی او خواهد داشت. معمولاً سالمندانی که دچار کم شنوایی و افت شنوایی میشوند میتوانند از سمعکهای پشت گوشی استفاده کنند. اندازه این سمعکها در مقایسه با سایر سمعکهای موجود در بازار بزرگتر است به همین دلیل افراد سالمند به راحتی میتوانند از آن بهره ببرند. در انتخاب بهترین نوع سمعک باید برند سمعک را نیز مورد توجه قرار داد. در حال حاضر سمعکهای بسیار مناسبی با برندهای معتبر در بازار وجود دارد که با در نظر گرفتن شرایط و نیاز سالمند میتوان از آنها استفاده کرد.