ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

معرفی انواع روش‌های تست شنوایی

در تست شنوایی‌ به مجموعه‌ای از تست‌ها پرداخته می‌شود که می‌تواند عملکرد شنوایی و سلامت گوش فرد را تعیین نمود. در تعریف تخصصی‌تر، به ارزیابی عملکرد فرد از گوش خارجی تا عصب شنوایی و سیستم مرکزی شنوایی (مغز) پرداخته می‌شود. تست شنوایی انواع مختلفی دارد که در حالت کلی، صداهایی با فرکانس‌ها و شدت‌های مختلف پخش می‌شود تا فرد واکنش مناسبی نشان دهد و این واکنش‌ها ثبت گردد. این تست‌ها زیر نظر متخصصان شنوایی انجام می‌شود و فرد می‌توان به‌سلامت شنوایی، کم شنوایی و… پی ببرد.

بررسی انواع تست شنوایی سنجی

تست‌های مختلفی از فرد گرفته می‌شود تا وضعیت شنوایی او تعیین گردد. در ادامه به معرفی انواع تست‌های شنوایی‌سنجی موجود می‌پردازیم.

تست شنوایی

ادیومتری تن خالص (PTA)

در این تست شنوایی، فرد می‌تواند با میزان و درصد، نوع و شکل کم‌شنوایی خود آشنا شود و آن را تعیین نماید. در این تست، صداهایی زیروبم پخش می‌شود تا فرد به آن‌ها گوش دهد. پس از پخش صدا، فرد باید هر زمان که صدا را شنید دست خود را بالا ببرد. تست ادیومتری باید در اتاقک مخصوصی انجام گیرد که می‌تواند نوع کم‌شنوایی فرد را تشخیص دهد.

ادیومتری گفتاری

در تست شنوایی ادیومتری گفتاری، کم‌ترین شدتی که فرد صدای گفتاری را می‌شوند را تعیین می‌کند. در واقع شما با استفاده از این تست می‌توانید اختلال در درک گفتار و کلمات، توانایی تشخیص کلمات و… را مشخص نمایید. کلمات در این تست از بلندگو پخش می‌شوند و شخص باید هر کلمه‌ای که می‌شنود را تکرار نماید. اگر در این تست کلمات دو سیلابی گفته شود، به تست SRT معروف است و اگر کلمات تک سیلابی بیان شوند SDS نام‌گذاری می‌گردد. زمانی ادیومتری گفتاری انجام می‌شود که فرد بخواهد نوع سمعک خود را تعیین کند.

تمپا نومتری

برای بررسی استخوانچه‌های گوش میانی، وضعیت گوش میانی و پرده گوش باید از تمپانومتری استفاده کرد. در این آزمون تمامی مشکلاتی که از گوش خارجی تا انتهای گوش میانی وجود داشته باشد مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که دارای بیماری گوش میانی یا پارگی پرده تمپان هستند باید به‌صورت دوره‌ای آن را انجام دهند تا روند درمان به بهترین نحو پیش رود.

رفلکس آکوستیک

رفلکس آکوستیک نیز نوعی تست شنوایی‌ به‌حساب می‌آید که با کمک وضعیت عصب شنوایی یا عصب هشتم مغزی و عصب صورتی یا عصب هفتم مغزی می‌توان آن را مورد بررسی قرارداد.

شنوایی‌سنجی امپدانس

در روش تست شنوایی‌ امپدانس فرد به‌منظور اندازه‌گیری تحرک و فشار هوای گوش میانی و همچنین سنجش بازخوردهای گوش میانی مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

گسیل‌های صوتی گوش

در تست گسل‌های صوتی گوش هدف روی گوش داخلی و سلول‌های مویی حلزون گوش است. فرد باید به صداهایی که به‌صورت زمزمه هستند گوش دهد تا نتیجه ثبت و وضعیت شنوایی مشخص گردد.

تست کالریک

تست کالریک نوعی تست سنجش تعادل در فرد به‌حساب می‌آید. در این تست ممکن است فرد دچار ناراحتی شود و دلیل این موضوع، به تحریک‌شدن گوش باز می‌گردد. در پی این موضوع نیز فرد احساس سرگیجه می‌نماید. برای انجام تست فرد باید با یک عینک مخصوص دراز بکشد و سپس پزشک هوای گرم یا سرد را وارد مجرای گوش می‌کند.

شنوایی‌سنجی ABR کودکان

تست شنوایی نوزادان با کودکان متفاوت است و آزمون‌های موجود می‌توانند اطلاعاتی درمورد بخش‌هایی از انتهای گوش میانی، عصب شنوایی و مسیرهای شنوایی قرار گرفته در ساقه مغز از هسته‌های حلزونی تا مغزمیانی کودک را در اختیار قرار دهند. این آزمون‌ها برای افرادی که نمی‌توانند برای تعیین آستانه شنوایی کمک کنند، همانند کودکان کارایی دارد.

روش‌های درمان کم‌شنوایی

اگر فرد پس از انجام تست‌های شنوایی‌سنجی به کم‌شنوا بودن خود پی برد، باید برای رفع این مشکل و کسب شنوایی مطلوب اقداماتی را اجرایی نماید. یکی از بهترین راه‌های فاصله‌گرفتن از کم‌شنوایی و بهبود در وضعیت زندگی خود، استفاده از سمعک است. سمعک‌های بسیار مرغوب و باکیفیتی در بازار وجود دارند که قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌ای را دارا هستند. هر یک از این سمعک‌ها به منظوری تولید می‌شوند و انواع مختلفی دارند. از دیگر روش‌های درمان کم شنوایی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • درمان کم‌شنوایی ناشی از افزایش سن: کاشت حلزون می‌تواند راهی مناسب برای درمان کم‌شنوایی ناشی از بالارفتن سن باشد.
  • درمان کم‌شنوایی هدایتی: این کم‌شنوایی به دلیل بیماری یا مشکل در ساختار گوش بیرونی یا میانی ایجاد می‌شود که با رفع این مشکل می‌توانید به کم‌شنوایی خود پایان دهید.
  • درمان کم‌شنوایی مادرزادی: با استفاده از کاشت حلزون گوش یا بهره‌بردن از دستگاه‌های کمکی می‌توان به کم‌شنوایی خود پایان داد.

تست شنوایی

سخن پایانی

برخی افراد بنا بر دلایل مختلفی دچار کم‌شنوایی می‌شوند. برای تشخیص کم‌شنوایی موجود باید تست‌های مختلفی گرفت تا به وضعیت فعلی خود پی برد. تست‌هایی نظیر کالریک، گسیل‌های صوتی گوش، رفلکس آکوستیک، امپدانس و… از انواع تست‌های شنوایی‌سنجی هستند. این تست‌ها باید زیر نظر پزشک و با استفاده از دستگاه‌های مختلف صورت بگیرد تا میزان شنوایی فرد به طور دقیق مشخص شود. اگر فرد دچار کم‌شنوایی باشد باید به سراغ راه‌های درمانی موجود برود. بهترین راه، استفاده از سمعک است که می‌توانید انواع مختلف از سمعک‌ها با ساختارها و اشکال متنوع را شاهد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *