یکی از ارگانهای مهم بدن گوش نام دارد. بروز هرگونه اختلالی در این عضو که با دیگر قسمتهای بدن از جمله سر و گردن در ارتباط بوده، سبب درگیر کردن بسیاری از اعضا چون مغز و مخچه خواهد شد. یکی از این اختلالات عفونت در گوش است. عفونت گوش معمولا ۳ روز الی یک هفته طول میکشد و علائم آن میتواند در افراد و سنین مختلف متفاوت باشد. بهطور کلی عفونت گوش بیشتر در کودکان رخ میدهد؛ اما این عارضه میتواند بزرگسالان را نیز درگیر کند. این عفونت زمانی رخ خواهد داد که یک باکتری یا ویروس در پشت پرده گوش قرار بگیرد که به مرور زمان به عفونت تبدیل خواهد شد. عفونت معمولا دارای علائمی چون تب و لرز و همچنین درد شدید است که این علائم برای کودکان زیر ۳ خطرناک هستند و میبایست سریعا درمان شوند. معمولا برای درمان عفونت گوش از آنتی بیوتیکهای مختلفی استفاده میکنند یا از روشهای طب سنتی یا خانگی بهره میگیرند.
علائم عفونت گوش در بزرگسالان
عفونت گوش یکی از رایجترین عفونتها در بدن انسان است که برای هر سنی اتفاق خواهد افتاد که در کودکان مشکلات کمتری نسبت به بزرگسالان به وجود میآورد. این بیماری در بزرگسالان نشاندهنده یک بیماری حاد بوده که باید حتما برای معالجه نزد پزشک متخصص رفته تا آنتی بیوتیکهای لازم را برای آنها تجویز کند. عفونت گوش بهطور کلی به سه دسته تقسیم میگردد که شامل عفونت گوش داخلی، عفونت گوش میانی و عفونت گوش خارجی میشود. عفونت گوش و کم شنوایی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند؛ زیرا زمانی که گوش دچار عفونت میشود اختلال شنوایی به وجود میآید.
عفونت گوش داخلی بزرگسالان
اگر گوش داخلی دچار عفونت شده باشد علائمی مانند سرگیجه، درد، حالت تهوع، کم شنوایی و خارج شدن ترشحات گوش را به همراه خواهد داشت. گوش داخلی دارای اندامهایی به نام وستیبولار است که در حفظ تعادل فرد نقش بسزایی دارند؛ و زمانی که گوش داخلی دچار عفونت شود این اندامها نیز دچار اختلال شده و سبب بروز سرگیجههای شدید خواهند شد. اگر گوش درد دارید و علاوهبر آن بهطور مداوم دچار سرگیجه هستید، ممکن است که گوش داخلی شما دچار عفونت شدید شده باشد که باید هرچه سریعتر آن را درمان کنید؛ در غیر این صورت میتواند مشکلات شنوایی را برای شما به وجود بیاورد.
عفونت گوش میانی بزرگسالان
گوش میانی در پشت پرده گوش قرار گرفته که در علم پزشکی عفونت این ناحیه را otitis media مینامند. این عفونت زمانی رخ میدهد که یک مایع به نسبت غلیظ در پشت پرده گوش جمع شده و باعث متورم شدن گوش شده باشد. از علائم رایج این عفونت میتوان به گوش دردهای شدید یا حتی احساس پر شدن گوش اشاره کرد.
اگر عفونت گوش میانی بسیار باشد، خود را بهصورت تب و لرز و همچنین خارج شدن ترشحات عفونی از گوش نشان میدهد که باید سریعا برای درمان آن اقدام کنید. این عفونت میتواند سبب کاهش شنوایی گردد و ممکن است تا زمانی که عفونت آن بهطور کامل تخلیه یا درمان نشده باشد، فرد دچار اختلال در شنوایی شود. عفونت گوش میانی بهطور معمول از یک سرماخوردگی یا مشکلات تنفسی آغاز خواهد شد.
عفونت گوش بیرونی بزرگسالان
گوش بیرونی خارجیترین قسمت گوش است که بعد از پرده گوش قرار دارد. عفونت گوش بیرونی را در علم پزشکی otitis externa مینامند. این عفونت در اوایل بیماری بهصورت خارش زیاد گوش خود را نشان داده و سپس بعد از افزایش میزان عفونت با علائمی مانند ورم و التهاب شدید و همچنین قرمزی همراه خواهد بود. عفونت گوش بیرونی زمانی رخ میدهد که آب وارد گوش شود و آن را خشک نکرده باشید که همین امر سبب جمع شدن باکتریهای عفونی در سطح گوش خواهد شد.
درمان خانگی عفونت گوش
اگر گوش شما دچار عفونت یا دردهای شدیدی شده میتوانید از درمانهای خانگی برای تسکین این بیماری کمک بگیرید. شما میتوانید از درمانهای خانگی متفاوتی تا مدت ۲ الی ۳ روز آغاز بیماری استفاده کنید؛ اما اگر درد یا عفونت گوش شما تسکین پیدا نکرد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید.
درمان عفونت گوش با سیر
سیر حاوی آنتی آکسیدان بالایی است که میتواند یکی از بهترین و موثرترین روشهای درمان درد و التهاب گوش عفونی باشد. با استفاده از یک حبه سیر در گوش میتوانید ترشحات ناشی از عفونت را کاهش دهید که همین امر باعث تسکین درد گوش خواهد شد. برای درمان عفونت گوش میتوانید یک حبه سیر پوست گرفته شده را به همراه یک دستمال کوچک تمیز یا گاز درون گوش قرار داده و روی آن را بپوشانید تا حرارت آن خارج نشود؛ این امر باعث برطرف شدن عفونت گوش خواهد شد.
یکی از بهترین روشها که به درمان خانگی برای برطرف ساختن عفونت گوش شناخته میشود، استفاده از روغن سیر است. برای تهیه آن کافیست چند حبه سیر را با روغن زیتون تفت داده و اجازه دهید تا خنک شود و سپس چند قطره از آن را درون گوش بریزید.
درمان عفونت گوش با عنبرنسا
عنبرنسا شامل آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال قوی است که دود کردن آن میتواند باعث برطرف شدن عفونت گوش شود. برای استفاده از این روش خانگی باید مقداری عنبرنسا را بسوزانید و گوش عفونی خود را در معرض دود آن قرار دهید تا دود وارد گوش شما شود؛ همچنین این روش خانگی میتواند برای درمان اکثر بیماریهای عفونی مفید باشد.
درمان عفونت گوش با عسل
عسل یک آنتی آکسیدان قوی است که میتواند در درمان هر عفونت تاثیرگذار باشد؛ شما برای درمان عفونت گوش میتوانید چند قطره عسل را درون گوش بریزید و بهطور آهسته آن را ماساژ دهید. این روش سبب گردد تا جرم گوش در عسل حل شده و مشکلات گوش مانند وزوز کردن، درد یا حتی سرگیجه برطرف شوند.
درمان عفونت گوش با پیاز
درمان خانگی پیاز برای از بین بردن عفونت گوش بیشتر در مواقعی صورت میگیرد که عفونت گوش از نوع شناگر باشد، یعنی عفونت گوش بر اثر وارد شدن آب درون گوش به وجود آمده باشد. پیاز بهترین انتخاب برای از بین بردن میکروبها و باکتریهای درون گوش است. برای این روش خانگی کافیست یک تکه پیاز را روی گاز قرار داده و سپس آن را درون گوش بگذارید.
سخن پایانی
عفونت گوش یکی از رایجترین مشکلات برای هر فرد است که معمولا با علائمی چون قرمزی، تورم، سرگیجه، تب و لرز خود را نشان میدهد. عفونت گوش اگر شدت یابد میتواند باعث اختلال در شنوایی فرد شود. به همین دلیل میبایست هرچه سریعتر برای درمان آن اقدام کرد. روشهای مختلفی برای درمان عفونت گوش وجود دارند که به دو دسته خانگی و پزشکی تقسیم میشوند. اگر عفونت گوش با درمانهای خانگی طی ۳ الی ۷ روز بهبود پیدا نکرد باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا آنتی بیوتیک مخصوص برای عفونت تجویز گردد.