ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

علت زیاد شدن جرم گوش چیست؟

جرم گوش

جرم گوشش حالت موم مانندی داشته و چسبنده است. حالت چسبناک این ماده موم مانند از گوش در برابر حشرات و گردوغبارها محافظت می‌کند. تولید و خروج جرم از گوش طبیعی است؛ اما اگر تعادل زمانی بین تولید و خروج مختل شود مشکلاتی برای فرد به‌وجود می‌آید. عوامل مختلفی مانند استفاده مداوم از سمعک و هدفون، تنگی مجرای گوش، ترشح فراوان مو داخل مجرای گوش و… در گرفتگی گوش در اثر تجمع جرم تاثیر دارند.

عوامل موثر در گرفتگی گوش در اثر جرم گوش

سیستم گوش به‌گونه‌ای است که جرم به صورت طبیعی تولید می‌شود و تولیدش باعث حفاظت و تمیزی گوش می‌شود؛ اما گاهی اوقات ممکن است این جرم گوش بیش از حد تولید شده یا به دلایلی جمع شود. برخی از دلایل متداولی که می‌تواند به افزایش جرم گوش و گرفتگی مجرای آن منجر شود اشاره شده است:

  • تولید بیش از حد جرم: در برخی از افراد، غده‌های تولید کننده جرم بیش از حد فعالیت می‌کنند که می‌تواند به زیاد شدن جرم گوش منجر شود.
  • استفاده نادرست از لوازم بهداشتی: استفاده نادرست از قطره‌های گوش، پاک کردن گوش با ابزارهای نوک تیز و سفت، استفاده از نوک سوزن برای پاکسازی گوش و… می‌تواند به جمع شدن جرم بیش از حد منجر شود.
  • کوچک بودن مجرای گوش: تنگی مجرای گوش در برخی از افراد از همان ابتدای تولد وجود دارد. این تنگی باعث می‌شود جرم تولید شده به‌راحتی مجرای گوش را مسدود کند. همچنین ابتلای متداول به عفونت گوش نیز به تنگی مجرا منجر می‌شود.
  • عوامل محیطی: برخی عوامل محیطی نظیر آلرژی‌ها، آلودگی هوا، استفاده از مواد شیمیایی نامناسب برای شستشوی گوش و همچنین مواد خارجی موجود در محیط می‌توانند افزایش تولید جرم گوش را تحریک کنند.
  • استفاده طولانی مدت از سمعک و هدفون: افرادی که ساعات طولانی از هدفون استفاده می‌کنند نیز در معرض ابتلا به انسداد مجرای گوش هستند. همچنین استفاده شبانه‌روزی سمعک نیز منجر به این مشکل می‌شود.

اگر جرم گوش‌تان به‌طور مداوم بیش از حد تولید می‌شود و به مشکلاتی نظیر کاهش شنوایی، درد گوش و خارج نشدن جرم به‌طور طبیعی منجر می‌شود، توصیه می‌شود به یک پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا علت افزایش جرم تعیین شود و راهنمایی لازم را در خصوص نحوه مدیریت و پاکسازی صحیح چرک گوش را دریافت کنید.

 

جرم گوش

تاثیر جرم گوش بر کم‌ شنوایی

بااینکه جرم گوش نقش محافظتی دارد؛ اما لازم است بدانید تجمع زیاد این ماده می‌تواند به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم روی کم شنوایی تأثیر بگذارد. در زیر نحوه تأثیر احتمالی تجمع چرک بر کم شنوایی را بررسی می‌کنیم:

تجمع بیش از حد جرم می‌تواند منجر به مسدود شدن کانال گوش شود. این امر باعث می‌شود که اصوات نتوانند به درستی به گوش داخلی نفوذ کنند و در نهایت نتوانند به محل شنوایی درون گوش برسند. این مشکل می‌تواند به تدریج موجب کم‌شنوایی شود. در این صورت هنگامی هم که صوت به‌طور نامناسب به محل شنوایی درون گوش منتقل می‌شود، ممکن است صداها کاهش یابند و کمیت و کیفیت شنوایی کاهش یابد. همچنین تجمع چرک در گوش می‌تواند روی نواحی حساس در گوش فشار ایجاد کند. این فشار می‌تواند منجربه تغییرات در عملکرد گوش و در نتیجه کم شنوایی شود.

یکی‌دیگر از دلایل کم‌شنوایی این است که جرم تجمع یافته می‌تواند منجر به رشد باکتری‌ها یا عفونت در گوش شود. این عفونت می‌تواند باعث التهاب و تورم کانال گوش شود و درنتیجه باعث کم شنوایی گردد. با این حال، باید توجه داشت که کم شنوایی ممکن است به عوامل دیگری نیز برگردد مانند عوامل سنی، آسیب درون گوش، نقص سلول‌های شنوایی و مشکلات در سیستم عصبی شنوایی مربوط باشد. بهتر است برای تشخیص دقیق و مدیریت کم شنوایی، با یک پزشک گوش، حلق و بینی متخصص مشورت کنید. او می‌تواند علت مشکل را تشخیص دهد و راهنمایی لازم را در خصوص مدیریت و درمان کم شنوایی ارائه کند.

درمان جرم گوش

ترشح زیاد جرم گوش و عدم خروج آن گاهی باعث کم‌شنوایی می‌شود. برای درمان کم‌شنوایی نیز لازم است این مشکل را برطرف کرد تا مجرای گوش پاکسازی شود. این پاکسازی توسط قطره گوش، پنس و شستشو قابل انجام است.

در روش شستشو نیز از آب لوله‌کش می‌توان استفاده کرد. در این روش لاله گوش را به سمت بالا و عقب متمایل می‌کنند. وجود سرنگی برای خارج کردن آب از گوش جهت جلوگیری از آسیب دیدن صماخ لازم است. همچنین بهتر است دمای آب با دمای بدن متناسب باشد.

کم شنوایی در کودکان

کم‌شنوایی در کودکان می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌شنوایی حسی عصبی، انتقالی و آمیخته باشد. همچنین این مشکل کاهش شنوایی به‌صورت موقتی و گاهی دائمی است. یکی از دلایلی که باعث کم شنوایی در کودکان به‌صورت موقت می‌شود تجمع جرم در کانال گوش است. برخی از علائم شنوایی کودکان عبارتنداز:

  • عدم توجه به فردی که با او صحبت می‌کند
  • عدم واکنش به صداهای اطراف
  • تماشای تلویزیون از نزدیک
  • کاهش نمرات مدرسه به‌دلیل نشنیدن صدای معلم
  • حرف زدن با صدای بلند، احساس نارضایتی از وزوز گوش

 

کم شنوایی در کودکان

سخن پایانی

وجود جرم گوش برای حفاظت از اجزا داخلی آن ضروری است. اگر این ماده چسبناک به شکل غیرعادی و بیش از حد ترشح شود باعث ایجاد مشکلاتی مانند کم‌شنوایی می‌شود. از شستشو و قطره برای درمان این مشکل استفاده می‌شود. همچنین مشکل کم‌ شنوایی در کوکان نیز وجود دارد که به رده‌های متوسط، شدید و خفیف دسته‌بندی می‌شوند و می‌توانند دلایل کم شنوایی مختلفی داشته‌ باشند. توجه به علائم کودک درمورد واکنش به صداهای اطراف می‌تواند در تشخیص سریع و اقدام به درمان موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *