ورزش‌ های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی

آنچه در این مقاله میخوانید

یکی از مشکلاتی که می‌تواند زندگی شما را تحت تأثیر قرار بدهد، سرگیجه یا احساس عدم تعادل است. با در نظر گرفتن اینکه علائم و احساسات سرگیجه به طور ناگهانی ظاهر می‌شود می‌تواند بسیاری از فعالیت‌های روزانه شما را تحت تأثیر قرار دهد. در حال حاضر ورزش‌های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید در روند بهبودی خود عملکرد مهمی را داشته باشید. سرگیجه گوش میانی می‌تواند به دلایل و علل مختلفی به وجود بیاید که برخی از این دلایل شامل مشکلات گوش داخلی یا سیستم عصبی است.

انواع سرگیجه

سرگیجه باعث می‌شود تا احساس کنید که در حال چرخش هستید. در موارد شدیدتر این مشکل باعث عدم توانایی انجام فعالیت‌های روزانه خواهد شد. اگر سرگیجه به دلیل مشکلات و اختلالات در گوش باشد تمرین‌های مناسبی برای برطرف کردن و تسکین آن وجود دارد. پیش از اینکه در رابطه با ورزش‌های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی اطلاعاتی را به دست بیاورید نیاز است تا انواع سرگیجه را بشناسید.

سرگیجه به‌طور‌کلی به دو نوع تقسیم ‌بندی می‌شود. سرگیجه محیطی که به علت مشکل در گوش داخلی یا به دلیل بروز اختلال در عصب دهلیزی ایجاد می‌شود. این سرگیجه در حدود ۹۳ درصد از تمامی موارد سرگیجه را شامل خواهد شد. سرگیجه مرکزی یکی دیگر از انواع سرگیجه‌ها است که به دلیل مشکل در بخش مغز به وجود خواهد آمد.

معمولاً متخصصین برای تشخیص مناسب، اقدام به انجام تست شنوایی می‌کنند؛ با این کار متخصصین مطمئن می‌شوند که علت سرگیجه مربوط به اختلالات گوش است یا به دلیل سرگیجه مرکزی که ناشی از مشکل مغز بوده، اتفاق افتاده است. ورزش‌های سرگیجه معمولاً برای سرگیجه محیطی و برخی از سرگیجه‌های موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سرگیجه‌های محیطی در مواقعی اتفاق می‌افتد که کریستال‌های کربنات کلسیم موجود در گوش حرکت کنند و وارد کانال نیم دایره گوش داخلی شود. در حقیقت ورزش‌ها و تمرین‌هایی که برای درمان این نوع از سرگیجه مورد استفاده قرار می‌گیرد به منظور توزیع مجدد کریستال‌ها است و تنها مناسب سرگیجه محیطی خواهد بود.

 

 

سرگیجه ‌های ناشی از اختلال در گوش

معمولاً بسیاری از سرگیجه‌ها مربوط به اختلال در گوش میانی است. این اختلالات از عوامل مهم و اصلی برای به وجود آمدن سرگیجه هستند. علاوه‌ بر ‌این وجود مایع در گوش میانی می‌تواند باعث عدم تعادل و سرگیجه شود. عفونت گوش میانی نیز یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل سرگیجه‌های ناشی از اختلال در گوش هستند.

بیماری منیر یکی دیگر از دلایل سرگیجه و کاهش شنوایی و وزوز گوش است. معمولاً این بیماران به سمعک احتیاج پیدا خواهند کرد. بیماری منیر در مواقعی اتفاق می‌افتد که مایع در گوش داخلی تجمع پیدا کرده و تبادل سیگنالی به مناطقی از مغز دچار اختلال شده است. بیماری‌های دیگری مانند نوریت دهلیزی و نروم آکوستیک از موارد شایعی هستند که باعث به وجود آمدن سرگیجه‌های ناشی از اختلال گوش می‌شوند.

اهمیت ورزش برای درمان سرگیجه گوش میانی

انجام برخی از حرکات و تمرین‌ها می‌توانند به مغز و بدن کمک کند تا روند درمان سرگیجه را راحت‌تر نماید. در واقع حرکات تکرارشونده بر سیگنال‌های گیج ‌کننده سرگیجه اختلال ایجاد می‌کند و آن‌ها را در نهایت مغلوب می‌کند. علاوه‌ بر این با انجام تمرینات ورزشی قادر خواهید بود تا در زمان شروع ناگهانی سرگیجه و احساس حرکت، مدیریت بهتری داشته باشید.

نکته مهم و حائز اهمیتی که در رابطه با انجام حرکات ورزشی برای درمان این سرگیجه وجود دارد این است که باید به آرامی اقدام به انجام این حرکات کنید و توجه داشته باشید که واکنش‌های اولیه امکان دارد باعث بدتر شدن احساس شما گردد. حتماً حرکات را به صورت جداگانه انجام دهید و در بین حرکت استراحت نمایید.

توصیه می‌شود تا پیش از انجام حرکات ورزشی با متخصص خود مشورت کنید و در صورتی که علائم سرگیجه شما جدی‌تر است یا علائم جدیدی را پس از انجام حرکات ورزشی مشاهده کردید با متخصص خود در میان بگذارید. برای درمان سرگیجه حتماً توسط متخصص، تست سرگیجه دهید تا میزان سرگیجه و ورزش مناسب برای رفع آن را بدانید.

 

 

تمرین برند داروف

یکی از تمرینات بسیار مؤثری که باعث کاهش علائم سرگیجه می‌شود تمرین برند داروف است. برای انجام این تمرین باید ابتدا بر روی یک تخته بنشینید و پا‌هایتان را بر روی زمین قرار دهید. سپس سر خود را ۴۵ درجه به راست بچرخانید.

در این حالت باید بدون حرکت دادن سر به پهلوی سمت چپ دراز بکشید کمی صبر کنید تا سرگیجه از بین برود، پس از اتمام سرگیجه به موقعیت اولیه بازگردید و ۳۰ ثانیه مکث کنید و سر خود را ۴۵ درجه به چپ بچرخانید و بدون حرکت دادن سر به پهلوی سمت راست دراز بکشید. این کار را برای ۵ بار تکرار کنید.

تمرین سمونت

یکی دیگر از تمرین‌هایی که برای برطرف کردن سرگیجه گوش میانی مورد استفاده قرار می‌گیرد تمرین سمونت است. برای انجام این تمرین بر روی لبه تخت صاف بنشینید و سر خود را ۴۵ دقیقه به سمت راست متمایل کنید. سپس به سرعت به سمت چپ بیاید و سرتان را بر روی تخت قرار دهید. به مدت یک دقیقه صبر کنید و با یک حرکت سریع، بدن خود را به سمت راست بچرخانید.

در این حالت زاویه سر خود را نباید تغییر دهید. سپس یک دقیقه در همین حالت بمانید و به آرامی به موقعیت اولیه بازگردید. توجه داشته باشید که پس از انجام این تمرین با مدت ۱۰ دقیقه بنشینید. لازم است تا در طول مدتی که علائم سرگیجه دارید این تمرین را روزی یک مرتبه تکرار کنید. یکی دیگر از تمرین‌های بسیار ساده که برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تمرین فاستر است.

برای انجام این تمرین نیازی نیست تا بر روی زمین دراز بکشید. زانو بزنید و دستان خود را بر روی زمین بگذارید سپس اقدام به حرکت سر خود به بالا و عقب کنید. مقداری صبر کنید تا سرگیجه شما از بین برود. سپس پیشانی خود را بر روی زمین قرار دهید و چانه خود را به سمت زانو‌ها جمع کنید.

در این تمرین نیاز است تا سر خود را به سمت آرنج سمت چپ‌تان ۴۵ درجه بچرخانید، سپس سر را تا سطح شانه و پشت خود بالا بیاورید، ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس سر خود را به حالت کاملاً عمود بلند کنید.

کلام پایانی

به‌طورکلی می‌توان گفت بسیاری از سرگیجه‌ها مربوط به سرگیجه محیطی است. این سرگیجه مربوط به مشکل در گوش داخلی یا عصب دهلیزی خواهد بود. برای رفع این مشکل ورزش‌های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی وجود دارد که با انجام این تمرینات می‌توانید تأثیر بسزایی در روند بهبودی داشته باشید. علاوه‌بر این میزان خواب کافی و مصرف ویتأمین دی نیز می‌تواند باعث درمان این بیماری شود. توجه داشته باشید در صورتی که به سرگیجه محیطی دچار هستید نباید اقدام به مصرف مشروبات الکلی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *