علت از کار افتادن سمعک و خاموش شدن آن

آنچه در این مقاله میخوانید

در بدن انسان ها ممکن است اختلالاتی بوجود بیاید که این اختلالات ممکنه است به صورت مادر زادی باشند و از ابتدای زندگی فرد با او باشند و یا بعد ها در گذشت زمان با توجه به شرایطی خاص بوجود آمده باشند.

علم، بر هر درد بی درمان دوا

امروزه با پیشرفت علم برای بخش اعظم اختلالاتی که ممکن است برای هر فرد بوجود بیاید راه درمان پیدا شده است و بشر توانسته راه های جلوگیری، پیشگیری و درمان بیماری های مختلف را پیدا کرده است.

بعضی از بیماری ها حواس پنجگانه ما را در بر می گیرند و شایع ترین آنها می توان به کسانی که اختلال شنوایی دارند اشاره کرد این افراد به صورت مادرزادی و یا در طول زندگی خود ممکن است، که به مشکل ناشنوایی یا کم شنوایی دچار شود که البته راه های درمانی و جلوگیری از این بیماری نیز وجود دارد..

چنانچه امکان بهبود و درمان کامل وجود داشته باشد، پزشکان اقدامات لازم را انجام خواهند داد و در غیر این صورت این افراد می‌توانند از راه‌های دیگری به شنوایی خود باز گرداند که یکی از آنها که بیشترین آن نیز است استفاده از سمعک می باشد.

سمعک ها ارتش کمکی ناشنوایان و کم شنوایان

افرادی که کم شنوا و ناشنوا هستند می توانند به راحتی با استفاده از سمعک صدا های اطراف خود را بشنود و به زندگی عادی خود برگردند، سمعک با توجه به ارگونومی و مکانیزمی که دارد بسیار کوچک است و داخل گوش قرار می ‌گیرد و باعث می‌شود تا صداها به راحتی شنیده شوند.

اما از آنجایی که این وسیله یک وسیله الکترونیکی مکانیکی است، ممکن است در گذر زمان مشکلاتی برایش پیش بیاید که از جمله آن مشکلات می ‌توان به خاموش شدن و روشن شدن، سوت کشیدن، درست شنیده نشدن صداهای اطراف و غیره اشاره کرد.

کسانی که از سمعک استفاده می کنند ممکن است به یکباره متوجه شوند که صدا ها را نمی شنود و دستگاه آنها به یکباره بدون هیچ اقدامی خاموش شده است با توجه به اینکه این دستگاه ها بسیار پیچیده و مهندسی هستند و قسمت های مختلفی دارند.

نیاز است تا شما همیشه سمعکتان را تمیز و پاکیزه نگه دارید و از آنها مراقبت کنید تا آسیب نبیند برای تمیز کردن سمعک خود باید از متخصصان شنوایی کمک بگیرید و از آن ها طریقه صحیح شستشو و مراقبت از خود را بپرسید.

زیرا این کار باعث می ‌شود تا شما به خوبی از سمعک خود مراقبت کرده و از مشکلاتی که ممکن است برای آن پیش بیاید تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.

از جمله دلایلی که می ‌توان برای خرابی سمعک به آن ها اشاره کرد می توان به نیاز باطری به تعویض باشد یا ممکن است راه خروجی صدا به مشکل خورده باشد و مشکلات دیگری که ممکن است متوجه سمعک شما شده باشد که بهتر است با مراجعه به مرکز تعمیرات سمعک به آنها بپردازید.

نکات سمعک مراقبتی

برای مراقبت بهتر از سمعک خودتان بهتر است تا یک سری از موارد مراقبتی را رعایت کنید از جمله آن ها قرار ندادن سمعکتان در جای نامناسب می باشد زیرا رطوبت و گرما و همچنین قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب ممکن است‌ تا به دستگاه شما آسیب برساند، همچنین شما باید حتما آنها را از وسایل الکتریکی دور نگه دارید.

هر وسیله شرایط استفاده خاص خودش را دارد که شما حتما باید آن ها را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید، زمانی که حمام می کنید و یا سشوار میکشید و یا رر معرض نور بسیار زیادی واقع می شوید نباید از سمعک استفاده کنید و باید آن ها را از گوش خود خارج و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

یکی دیگر از نکات مراقبتی سمعک این است که نباید به سمعکتان ضربه بخورد زیرا این کار باعث می شود تا سمعک شما دچار مشکل شود، این دستگاه به شدت حساس و ظریف است و باید به خوبی از آن نگهداری کنید تا دچار شکستگی و یا ضرب دیدگی نشود.

در زمان خراب شدن سمعک چه کنیم؟

چنانچه زمانی سمعک شما روشن نمی شود، شما می توانید اقداماتی را در خانه انجام دهید و در صورت درست نشدن آن را به کلینیک‌های تعمیرات ببرید. در اینجا به تعدادی از اقداماتی که شما می توانید در منزل برای درست کردن مشکل خاموش شدن سمعکتان انجام دهید اشاره می‌ کنیم.

چنانچه سمعک شما روشن نشد شما باید باتری آن را چک کنید که آیا باتری به درستی درون جای خود قرار گرفته یا خیر یا حتی درب باتری محکم شده است یا نه. اما اگر‌مشکل سمعک شما حل نشود شما باید مجرای ورودی و خروجی صدا را چک کنید که دچار جرم گرفتگی شده اند یا خیر و اگر باز هم مشکل حل نشد، قسمت داخلی سمعک را با فرچه دستمال تمیز کنید.

اگر سمعک شما مشکلش حل شد که نیازی نیست آن را پیش تعمیرکار ببرید در غیر این صورت اگر با تمام این اقدامات گفته شده سمعک شما روشن نشد و قابل استفاده نبود، شما باید آن را به کلینیک‌های تعمیرات سمعک ببرید و در آنجا متخصصانی حضور دارند که می‌توانند مشکلات شما را حل کنند.

از سری مشکلات رایجی که دراین زمینه به وجود می ‌آید سوت زدن سمعک، صداهای اضافه نویز دار، کم و زیاد کردن صدای طبیعی محیط به صورت خودکا،ر قطع و وصلی صدا و غیره باشد.

شما نباید خیلی نگران خراب شدن سمعک خود باشید زیرا این موارد از مشکلات رایج سمعک ها می باشند و شما می ‌توانید با اقداماتی بسیار ساده در منزل خود مشکل آن را رفع کنید و در صورت رفع نشدن باید به کلینیک های تخصصی تعمیرات وسایل شنوایی مراجعه کنید و از کارشناسان آنجا درخواست کمک کنید.

تعمیرات سمعک

همانطور که اشاره شد سمعک یک وسیله بسیار تخصصی و پیچیده می باشد و خراب شدن آن فرد این متخصص را می‌طلبد و هنگامی که سمعک خود را خریداری می ‌کنید باید به این موضوع توجه داشته باشید که سمعکتان گارانتی داشته باشد و خدمات پس از فروش نیز داشته باشد.

باز کردن و تعمیر سمعک خودتان توسط افراد غیر متخصص و یا در خانه جداً خودداری کنید، کلینیک های تخصصی تعمیرات سمعک بسیار مجهز و پیشرفته و تخصصی وجود دارند که به راحتی می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند و آن را تعمیر کنند و اگر سمعک شما مشکل جدی تری داشته باشد آنرا لابراتورهای پیشرفته‌ تری ارجاع می دهند تا در آنجا تعمیر شود و به دست شما برسد.

ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که چرا سمعک خراب می شود باید گفت که سمعک ها یک وسیله مکانیکی الکترونیکی هستند و مانند تمام وسایل الکتریکی دیگر ممکن است دچار خرابی و یا نیاز به سرویس داشته باشند و این امر اتفاقی عجیب نیست و حتی اگر مشکلات هر چند کم و کوچک باشد شما باید آن را به دست یک فرد متخصص و زبردست در این حرفه بسپارید تا بتواند مشکل آن را حل کند.

سمعک از قطعاتی مثل میکروفون، مدار پردازشگر و یک ریسیور تشکیل شده است. خرابی سمعک ها می تواند مربوط به هر یک از این سه قطعه به کار رفته در آن باشد که قابل رفع شدن هستند و گاها شما باید سمعک خودتان را با یک سمعک نو عوض کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *