ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

تست شنوایی در مازندران

تست شنوایی یک راهکار مناسب به منظور تشخیص میزان سلامت شنوایی افراد است. خوشبختانه این روش می تواند امکان درمان به موقع را در افراد با مشکلات شنوایی مختلف اعم از وزوز گوش، کم شنوایی و … فراهم آورد.

در این مطلب سعی کرده ایم نحوه انجام تست های شنوایی و انواع آن را بررسی نماییم و اطلاعات مناسبی در این خصوص را به منظور افزایش آگاهی شما عزیزان در اختیارتان قرار دهیم. شما می‌توانید به منظور انجام تست شنوایی در مازندران با اطمینان خاطر به کلینیک آوا اودیولوژی مراجعه نمایید و درمان خود را به متخصصان اودیولوژیست شناخته شده مرکز ما بسپارید.

بسیاری از افراد گمان می‌کنند انجام تست‌های شنوایی دردناک خواهد بود، با این حال به شما اطمینان می‌دهیم که انجام انواع این تست‌ها عاری از هرگونه درد و ناخوشایندی برای شما خواهد بود. این دغدغه غالبا برای پدر و مادرهایی که باید فرزندان خود را به منظور انجام تست شنوایی نوزاد آماده کنند وجود دارد.

test

انواع تست‌های شنوایی

تست شنوایی با صدای خالص Pure Tone Testing

این آزمایش را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین تست‌های شنوایی در نظر گرفت. در این تست از هدایت و انتقال هوا به منظور شنیدن صداها با ولوم‌های مختلف و در شدت‌های متفاوت استفاده می‌شود. به منظور انجام این آزمایش، فرد بر روی یک صندلی می‌نشیند و هدفون بر روی گوش او قرار می‌گیرد، در این حال تست شروع می‌شود و پس از آن که انواع صداها به گوش فرد رسید، با حرکات دست شنیدن صداها را اطلاع می‌دهد، در برخی دیگر، فشردن دکمه تعبیه شده را به منظور دریافت صداها قرار داده‌اند. در نهایت پاسخ این تست به صورت ادیوگرام در اختیار فرد قرار داده می شود.

تست هدایت استخوانی

این آزمایش نیز یکی دیگر از تست‎های مهم شنوایی است که به آن القای استخوانی نیز می گویند. تست هدایت استخوانی در واقع نمونه‌ای دیگر از تست‌های شنوایی با صدای خالص است. در این تست میزان شنوایی گوش داخلی در مقایسه با صداها اندازه‌گیری می‌شود. در انجام این تست یک وسیله هدایت کننده صدا در پشت گوش فرد قرار می‌گیرد که از طریق استخوان موجود در این قسمت، ارتعاش‌های کوچکی را به گوش داخلی منتقل می‌نماید. آزمایش هدایت استخوانی را می‌توان به عنوان یک روش متفاوت در مقایسه با روش‌های سنتی و گذشته دانست. در این تست از هوا به منظور ارسال صداهای قابل شنیدن استفاده می‌شود. تفسیر این تست از طریق مقایسه جواب آن با جواب تست شنوایی با صدای خالص می‌باشد. چنان چه مغایرتی در این دو نوع جواب وجود داشته باشد، بایستی پزشک متخصص در تعیین نوع کم شنوایی نظر قطعی دهد.

تست گفتاری

تست گفتاری نیز مانند سایر روش‌های پیشین، دارای اهمیت بالایی است. در این تست آستانه پذیرش گفتار فرد که وابسته به سیستم شنوایی او می‌باشد، مورد سنجش قرار می‌گیرد. انجام این تست باید هم در محیطی آرام و ساکت و هم در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا صورت گیرد. در این صورت می‌توان نحوه پاسخ گویی و توانایی فرد را نسبت به تشخیص و تفکیک صداها از بک گراند مورد آزمایش قرار داد.

تست تمپانومتری (Tympanometry)

انجام این تست از طریق عملکرد گوش میانی با تحریک پرده گوش (غشای تمپانی) و استخوان‌های رسانا صورت می‌گیرد. در واقع این تست با ارزیابی حرکت پرده گوش به نسبت فشار هوای موجود، می‌تواند وجود مایعات در گوش، وجود چرک در گوش، وجود تومورها در گوش و همچنین پارگی پرده گوش را تشخیص دهد.

تست ریفکلس آکوستیکی

یکی دیگر از انواع تست‌های شنوایی، آزمایش ریفلکس آکوستیکی است. این آزمایش در واقع به منظور تعیین میزان مشلات شنوایی فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش انجام این تست، اندازه‌گیری انقباض غیر ارادی ماهیچه‌ها است که می‌تواند مشکلات شنوایی را نشان دهد.

تست شنوایی مغز ABR (Auditory Brainstem Response)

این تست می‌تواند میزان کم شنوایی را نشان دهد. تست ABR دارای حساسیت بالایی است. انجام این تست در محیط‌های آرام و ساکت صورت می‌گیرد و علاوه بر سنجش شنوایی، می تواند همزمانی پاسخ های عصبی را نیز نشان دهد.

گسیل‌های صوتی گوش

گسیل‌های صوتی در واقع اصوات کم شدتی هستند که با قرار دادن میکروفون در مجرای گوش، می‌توان آن ها را ثبت کرد. این تست می‌تواند با استفاده از اسپیکر‌ها و میکروفون‌ها، نوع کم شنوایی افراد را مورد سنجش قرار دهد. با استفاده از این تست می‌توان به وجود مانع در داخل کانال گوش که سبب کم شنوایی شده است، پی برد. به علاوه می‌توان وجود مایعات اضافی در گوش میانی که باعث آسیب رساندن به تارهای موجود در کوچلا می شود را تشخیص داد.

تست VNG

VNG تستی است که برای تشخیص ارتباط سرگیجه و عدم تعادل با اختلال گوش داخلی صورت می‌گیرد. در واقع می‌تواند وجود اختلالات گوش داخلی را نشان دهد. بسیاری از افراد دچار سرگیجه‌هایی ناشی از همین اختلالات می‌شوند، با انجام این تست می‌توان به درمان این سرگیجه‌ها اقدام کرد.

تا کنون انواع تست هایی که به منظور سنجش اختلالات شنوایی صورت می گیرند را بررسی کرده ایم. شما می توانید به منظور انجام تست شنوایی در مازندارن، به کلینیک آوا ادیولوژی مراجعه نمایید و از میزان سلامت شنوایی خود اطمینان حاصل نمایید.

انجام چه تعداد تست به منظور تشخیص سلامت شنوایی ضروری است؟

این مسئله کاملا به متخصص شما بستگی دارد. ادیولوژیست شما می تواند به منظور تشخیص نوع و میزان شنوایی شما، درخواست انجام برخی از تست‌های شنوایی را داشته باشد. لازم به ذکر است که گاها یک تست به تنهایی نمی‌تواند یقینا نوع و میزان مشکلات شنوایی شما را مشخص نماید، در این صورت فرد نیازمند انجام چند تست است تا بتوان به طور دقیق اختلال موجود را شناسایی کرد. در روند درمان خود صبور باشید و به پزشک خود اعتماد نمایید.

نحوه تشخیص نوع تست شنوایی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟

از جمله فاکتورهایی که می‌تواند به تشخیص نوع و تعداد تست شنوایی مورد نیاز کمک کند، می‌توان‌ به سن فرد، سابقه بیماری در فرد و سابقه مشکلات شنوایی در خانواده و نزدیکان اشاره کرد. علاوه بر فاکتورهای ذکر شده، میزان و شدت کم شنوایی است که پزشک در طی آزمایش‌های اولیه متوجه وجود مشکلات شده ولی نتواسنته است به طور قطعی نظر دهد، بنابراین قصد دارد با انجام آزمایشات بیش‌تر به تشخیص مطمئن‌تری برسد.

افزایش سن و اهمیت تست‌های شنوایی

افزایش سن می‌تواند افت شنوایی را به همراه داشته باشد. بر اساس آمار موجود، حدود 14 درصد از افراد در سنین بین 45 تا 64 سال، دچار مشکلات و اختلالات شنوایی می‌شوند. میزان این اختلالات در افراد مختلف متفاوت است و عوامل بسیاری در آن نقش دارند. در سنین بیش از 65 سال، میزان این اختلالات بیش‌تر می‌شود و می‌توان گفت حدود 30 درصد از افراد در این سنین با مشکلات کم شنوایی دست و پنجه نرم می‌کنند. متخصصین باور دارند که انجام تست‌های شنوایی باید برای تمام افراد جدی گرفته شود و در صورت تشخیص هر نوع مشکل، هر چه سریع‌تر اقدام به درمان شود. در واقع متخصصان معتقدند که افراد باید تا قبل از رسیدن به سن 50 سالگی، هر ده سال یکبار تست‌های شنوایی را انجام دهند  و پس از سن 50 سالگی، انجام این تست‌ها هر سه سال یکبار تکرار شود.

عواملی که سبب کم شنوایی در بزرگسالان می‌شود

  • ضربه خوردن و صدمه دیدن سر
  • حضور در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا
  • در معرض شنیدن صدای شلیک گلوله و یا سلاح‌های دیگر بودن
  • وجود جرم گوش زیاد تر از حد معمول
  • ابتلا به عفونت‌های گوش
  • صدای موسیقی زیاد به شکل مداوم
  • استفاده از داروهای خاص
  • وجود سابقه مشکلات شنوایی ارثی
test

آیا انجام تست‌های شنوایی زمان بر است؟

زمان انجام آزمایش‌های شنوایی با توجه به نوع تست متفاوت است، اما به طور کلی تست‌های شنوایی زمان زیادی را از افراد نخواهند گرفت. بنابراین ضروری است تا در صورت نیاز، سریعا به انجام تست مورد نظر اقدام فرمایید. تشخیص هر چه زودتر اختلالات موجود می‌تواند به درمان به موقع آن کمک کند. به منظور انجام تست شنوایی در مازندران می‌توانید به کلینیک آوا ادیولوژی مراجعه نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، تست خود را انجام داده و از مشاوره تخصصی برخوردار شوید.

baby

غربالگری در نوزادان

غربالگری شنوایی نوزادان را می توان به عنوان یک مسئله بسیار مهم برای سلامت شنوایی آن ها دانست. این تست عموما پس از متولد شدن نوزاد و در بیمارستان انجام می‌شود. انجام این تست بسیار راحت است و بدون هیچ دردی برای نوزدان می‌باشد. نوزادانی که دچار مشکلات کم‌شنوایی می‌باشند، دراین صورت می توانند درمان به موقع را آغاز نمایند.

  • فاکتورهای مهم در تشخیص نیاز به انجام تست شنوایی

    توجه به علائمی که می‌تواند نشان از وجود مشکلات شنوایی باشد، می‌تواند از آسیب‌های دائمی شنوایی جلوگیری کند. از جمله مواردی که می‌توان آن‌ها را یک هشدار در نظر گرفت در ادامه ذکر شده است:

    • چنان چه به صورت مداوم از اطرافیان خود می خواهید تا بلند صحبت کنند و یا مکالمه خود را تکرار کنند.
    • چنان چه فرد از صحبت کردن با تلفن اجتناب می‌کند و این امر برای او ناراحت کننده است.
    • چنان چه شنیدن صداهایی با تن بالا برای فرد مشکل باشد.
    • چنان چه فرد در محیطی پر سر و صدا مشغول است.
    • چنان چه فرد در گوش خود صدای زنگ یا وزوز می‌شنود.

    مزیت تست‌های شنوایی

    انجام به موقع این تست‌ها می تواند از پیشرفت مشکلات شنوایی و سایر مشکلات مرتبط با آن جلوگیری نماید. از دیگر مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    تشخیص شرایط و مشکلات پزشکی

    افت شنوایی عموما با بالا رفتن سن اتفاق می‌افتد، با این حال برخی از مشکلات شنوایی دلایل پزشکی دیگری دارند. بیماری‌هایی هم چون دیابت می‌تواند افت شنوایی را به دنبال داشته باشد و یا بالا بودن فشار خون مستقیما باعث کم شنوایی و وزوز گوش می‌گردد. عموم افراد می‌توانند با درمان بیماری خود، مشکلات کم شنوایی را نیز رفع نمایند.

    پیدا کردن مشکل اصلی کم شنوایی

    تست‌های شنوایی نیز مانند تست های بینایی بایستی به صورت مرتب و سالانه تکرار شوند، در این حالت متخصصین می‌توانند روند افت شنوایی را در افراد مورد بررسی قرار دهند و دلیل اصلی آن را پیدا کنند.

     پیش‌گیری از مشکلات دیگر که در آینده احتمال بروز آن‌ها وجود دارد

    مشکلات شنوایی می‌تواند روز به روز در افراد پیشرفت نماید. بنابراین نیاز است تا فرد هر چه زود‌تر به درمان مشکلات فعلی خود بپردازد تا در آینده میزان این مشکلات بیش‌تر نگردد.

    شروع درمان کم شنوایی

    تشخیص به هنگام کم شنوایی می‌تواند اهمیت بسیاری را برای افراد داشته باشد، چرا که مشکلات شنوایی پیشرفت خواهند کرد و می‌توانند تاثیرات مخرب بسیاری را در کار و زندگی فرد بر جای بگذارند. به همین خاطر، بسیار اهمیت دارد که درمان هرچه سریع تر آغاز شود و اولین مرحله در اقدام به درمان، انجام تست‌های شنوایی است.

    رادیوگرام

    پاسخی که از تست های شنوایی به دست می آید به صورت گرافیکی نمایش داده می‌شود و به آن ادیوگرام می‌گویند. ادیولوژیست می‌تواند با بررسی آن به وجود مشکلات شنوایی در افراد پی ببرد و در صورت نیاز به منظور تشخیص دقیق‌تر، انجام تست‌های دیگر را برای بیمار در نظر بگیرد.

    در اینجا سعی کردیم اطلاعاتی در خصوص تست های شنوایی و نحوه انجام آن‌ها، مزیت و اهمیت انجام تست‌های شنوایی و موارد مورد نیاز جهت افزایش آگاهی شما را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که هریک از علائم افت شنوایی را در خود مشاهده کردید، می توانید به کلینیک آوا ادیولوژی مراجعه نمایید و درمان خود را به متخصصان حرفه‌ای این مجموعه بسپارید. هم چنین می‌توانید به منظور انجام تست شنوایی در مازندران و بررسی انواع سمعک و قیمت آن‌ها به وبسایت مجموعه ما مراجعه نمایید.

بیمه‌های طرف قرارداد

شنوای سنجی دز مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران
شنوایی سنجی در مازندران