سرگیجه

علت سرگیجه ناگهانی کوتاه و طولانی

آنچه در این مقاله میخوانید

سرگیجه با احساس سبکی سر، عدم تعادل یا گیجی همراه است. سرگیجه ناگهانی نوع شدیدی از سرگیجه است. در سرگیجه فرد احساس می‌کند که خودش یا اطرافش در حال چرخش است. علل سرگیجه ناگهانی متفاوت است مثلا ممکن است به علت مشکلات گوش داخلی، فشار خون پایین و یا شرایط روحی و روانی  ایجاد شود. بهتر است برای حل مشکل سرگیجه به پزشک مراجعه کنید تا با انجام تست های مختلف از جمله تست سرگیجه علت آن مشخص شده و در پی درمان آن باشید. در این مقاله به بررسی موارد زیر می پردازیم پس با ما همراه باشید:

  1. سرگیجه
  2. علل سرگیجه
  3. تست سرگیجه

سرگیجه

سرگیجه به حالتی گفته می شود که تعادل بدن از دست می‌ رود و احساس سبکی در ناحیه سر ایجاد می شود. علاوه بر این ممکن است سرگیجه با سیاهی رفتن چشم ها، حالت تهوع و تقلیل قدرت جسمانی همراه باشد. اکثر مواقع سرگیجه نگران‌کننده نیست. اما اگر به دفعات زیاد تکرار شود، ممکن است ناشی از وجود یک بیماری خطرناک باشد.

علل سرگیجه

سرگیجه علت های متفاوتی دارد که از جمله آن ها می توان به کمبود آب بدن، بیماری منییر، وجود عفونت و التهاب در گوش داخلی، کاهش شدید قند خون یا هیپوگلایسمی، افت فشار خون، ابتلا فرد به بیماری‌ های قلبی، سرگیجه دوران بارداری، کمبود ویتامین B12 در بدن، ابتلا به بیماری میگرن ، تحریک مغناطیسی مغز و بروز سرگیجه، ابتلا به بیماری پارکینسون و ابتلا به آکوستیک نوروما اشاره کرد.

کمبود آب بدن

یکی از دلایل سرگیجه ناگهانی، از دست رفتن آب بدن است. همانطور که می دانید یک فرد بزرگسال باید روزانه حدود 7 تا 8 لیوان آب مصرف کند. با استفاده کردن از نوشیدنی ‌ها و همچنین مصرف میوه و غذا نیز مقداری از این آب مورد نیاز تأمین می‌شود. از جمله راه‌ های تشخیص اینکه سرگیجه به علت کم بودن آب بدن است یا نه، توجه رنگ ادرار می باشد. چنانچه رنگ ادرار زرد باشد نشان از کم آبی بدن است که در این صورت باید سریعا آب بنوشید.

ابتلا به بیماری پارکینسون

پارکینسون یکی از علل سرگیجه است. اصلی ترین علامت این بیماری که معمولا درافراد با سن بالا بروز می کند، سرگیجه‌ های مداوم است. پارکینسون در واقع اختلال سیستم عصبی است که روی حرکات اعضا بدن تاثیر می‌گذارد و در ابتدا با لرزش یک دست شروع می‌شود و در نهایت منجر به خشکی و کند شدن هر دو دست و همچنین پاها می شود. بیماری پارکینسون علائم دیگری مانند کاهش قدرت تکلم، از دست دادن قدرت حرکت بدن و سفت شدن عضلات را هم در پی دارد.

ابتلا به آکوستیک نوروما

یکی دیگر از علل سرگیجه ابتلا به بیماری آکوستیک نوروما است. این بیماری یک تومور خوش خیم است که در محل اتصال گوش داخلی به مغز ایجاد می‌شود. این تومور ممکن است آنقدر بزرگ شود که به مغز فشار وارد کند. چنانچه بیماری آکوستیک نوروما شدت پیدا کند منجر به بی‌حسی و فلج شدن صورت، نا شنوایی، وزوز کردن گوش، سرگیجه و برهم خوردن تعادل بدن فرد مبتلا می شود.

سرگیجه

تست سرگیجه

تست سرگیجه در واقع آزمایشی است که از طریق آن علت ایجاد سرگیجه در فرد مشخص می شود. تست سرگیجه انواع مختلفی دارند که به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.

تست سرگیجه VNG

تست سرگیجه VNG، آزمایشی است که از طریق آن نیستاگموس که حرکت غیرارادی چشم است با استفاده از عینک های مخصوص اندازه‌گیری می‌شود. نیستاگموس باعث می‌شود چشم ‌ها از یک سمت به سمت دیگر، یا از بالا و پایین و یا به هر دو شکل حرکت کنند. علت این امر این است که مغز پیام‌ های متناقضی از چشم و سیستم تعادلی گوش داخلی دریافت می کند و باعث سرگیجه می شود. در صورتی که با حرکت‌ دادن سر یا با نگاه کردن به برخی تصاویر و الگوها دچار سرگیجه می‌شوید، احتمالا به نیستاگموس مبتلا هستید. تست سرگیجه VNG شامل سه نوع تست است. آزمایش‌ های آکولوموتور که آزمایش ‌های بینایی هستند و واکنش چشم ها را به محرک ‌های در حال حرکت ضبط می‌کنند. آزمایش ‌های وضعیتی که شامل حرکت دادن سر و بدن به وضعیت‌ های مختلف است. و در نهایت آزمایش حرارتی که در واقع تحریک کردن مجاری گوش داخلی با وارد کردن هوای گرم و خنک یا آب به آن است.

تست سرگیجه ایمپالس سر با ثبت ویدئویی (VHIT)

تست سرگیجهVHIT  اختلالات رفلکس دهلیزی-چشمی را تشخیص می‌دهد و قادر به آزمایش هر شش کانال نیمه دایره‌ای می باشد.

تست سرگیجه الکتروفیزیولوژی

تست سرگیجه الکتروفیزیولوژی شامل آزمایش های مختلفی است که به دنبال شناخت اختلالات منجر به مشکلات شنوایی یا تعادل است. تست سرگیجه الکتروفیزیولوژی شامل آزمایشات زیر است:

تست سرگیجه پاسخ شنوایی ساقه مغز  (ABR)

تست سرگیجه پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR) برای مشخص کردن این مساله است که آیا به دلیل اختلال در عصب شنوایی پاسخ عصبی به تأخیر افتاده یا خیر. در واقع تست سرگیجه پاسخ شنوایی ساقه مغز، سرعت ایمپالس‌ های الکتریکی که در امتداد عصب شنوایی از گوش داخلی به مغز منتقل می شوند را، اندازه‌گیری می‌کند. از این آزمایش برای تعیین آستانه شنوایی فرد هم استفاده شود.

تست سرگیجه الکتروکوکلئوگرافی  (EcochG)

تست سرگیجه EcochG، برای اندازه‌ گیری پتانسیل‌ های الکتریکی تولید شده در مایع گوش داخلی بر اثر تحریک صدا انجام می شود. از تست سرگیجه الکتروکوکلئوگرافی برای تعیین فشار مایع گوش داخلی یا حلزون گوش استفاده می‌شود. چنانچه فشار مایع گوش داخلی زیاد باشد علائمی مانند کم شنوایی، پری گوش، سرگیجه و وزوز گوش را ایجاد می کند.

پتانسیل ‌های عضلانی برانگیخته دهلیزی  (VEMP)

تست سرگیجه  VEMPدر واقع پاسخ میوژنیک از گردن یا اطراف چشم را در پاسخ به تحریک صدا نشان می دهد.

مرکز شنوایی سنجی آوا یکی از مراکز تخصصس در زمینه درمان کم شنوایی است. کلینیک تخصصی شنوایی آوا انواع تست های سرگیجه و شنوایی سنجی را با کیفیت بالا انجام می دهد و همچنین آوا اودیولوژی فروش انواع سمعک را با حداقل قیمت و بهترین کیفیت ارایه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *