چگونه سمعک را در گوش بگذاریم؟

آنچه در این مقاله میخوانید

آیا تاکنون در بین اطرافیان خود افرادی را دیده‌اید که به خاطر مشکل کم شنوایی اعتماد به نفس خود را برای حضور در جامعه از دست داده باشند؟ به نظر شما بهترین راه‌حل برای رفع مشکل ضعف در شنوایی چیست؟ اگر تا حدودی با مشکل کم شنوایی مواجه هستید، تا به حال لذت شنیدن صداهای رسا و واضح را با استفاده از سمعک تجربه کرده‌اید؟

به جرئت می‌توان گفت که سمعک یکی از مهم‌ترین اختراعات بشر بوده است که به وسیله آن بسیاری از افراد لذت زندگی دوباره را با شنیدن صداهایی واضح لمس کرده‌اند. از آنجایی که سمعک‌ها در دو نوع مختلف درون گوش و پشت گوش در بازار موجود هستند، بنابراین افراد نیازمند خرید سمعک می‌توانند مطابق با سلیقه و نیاز خود هر یک از آن‌ها را تهیه نمایند. مهم‌ترین پرسشی که ذهن استفاده‌کنندگان از سمعک یا اطرافیان آن‌ها را در ابتدای خرید سمعک درگیر می‌کند نحوه قرار دادن آن در داخل یا روی گوش است که رعایت نکات لازم در این زمینه می‌تواند طول عمر سمعک را افزایش دهد.

 

انواع مختلف سمعک و نحوه قرار گیری آن‌ ها در گوش

اگر برای رهایی از مشکل کم شنوایی خود به پزشک مراجعه نمایید در ابتدا انواع مختلف سمعک به شما پیشنهاد شده تا بر اساس نیاز و تشخیص پزشک بهترین نمونه برایتان تجویز شود. به طور کلی انواع سمعک‌های موجود در بازار و نحوه قرارگیری آن‌ها در داخل گوش به شرح زیر هستند:

  • سمعک‌های پشت گوش که اصولا تمامی افت‌های شنوایی را پوشش داده و نحوه جایگذاری آن‌ها بدین صورت است که ابتدا با توجه به قالب گوش هر فرد قالبی مخصوص درون مجرای گوش قرار گرفته و پس از فیت شدن آن، سمعک در پشت گوش قرار داده می‌شود.
  • سمعک‌های داخل گوش نیز خود دسته بندی‌های گوناگونی دارد که نحوه جایگذاری هر یک از آن‌ها داخل گوش متفاوت است.

به طور کلی انواع مختلف سمعک‌های داخل گوش عبارتند از:

  • سمعک تمام صدفه یا تمام پوسته که به عنوان سمعک ITE نیز شناخته می‌شود و قسمتی از آن درون مجرای گوش وارد شده و قسمت دیگر تمامی فضای صدفه یا کونکای گوش را پوشش می‌دهد.
  • سمعک نیم‌صدفه یا نیم‌پوسته که بخش فوقانی کونکا در آن حذف شده و قسمت‌های تحتانی صدفه و مجرای گوش را در بر می‌گیرد.
  • سمعک کم نمایه؛ این نوع سمعک به خاطر آنکه قطر خارج به داخل آن کاهش یافته و قسمت کونکای داخل‌تر قرار می‌گیرد. بنابراین برای افرادی مناسب است که سمعک آن‌ها کمتر در معرض دید باشد.
  • سمعک داخل مجرا که اغلب برای بیمارانی تجویز می‌شود که مجرای گوش بزرگ و به حالتS دارند. از مزایای این سمعک می‌توان به پر کردن تمامی مجرای گوش و کوچک و ظریف بودن آن اشاره کرد.
  • سمعک‌های مینی کانال نیز نوعی دیگر از سمعک داخل گوش هستند که از تمام سمعک‌های قبلی کوچک‌تر بوده و فضای کم‌تری از مجرای گوش را اشغال می‌کنند.
  • سمعک کاملا داخل مجرا؛ این سمعک همان‌طور که از نامش پیدا است در قسمت داخلی مجرای گوش قرار گرفته و به خاطر دشواری در گذاشتن و درآوردن آن یک نخ نایلونی ماهیگیری روی سمعک تعبیه شده تا فرد بتواند به راحتی آن را از داخل گوش خود خارج نماید.
  • سمعک‌هایmicro CIC ؛ سمعک‌های بسیار کوچک از نسل جدیدCIC که در بخش داخلی‌تر مجرای گوش قرار گرفته و تنها برخی شرکت‌ها آن را تولید می‌کنند.
  • سمعک‌هایIIC ؛ جدیدترین نسل سمعک‌هایmicro CIC
  • سمعک‌های CIC power؛ سمعکی از نوع سمعک‌هایCIC ، اما با رسیوری قدرتمند.

در مورد خرید سمعک لازم است توجه داشته باشید که هر چه اندازه سمعک کوچک‌تر بوده و فاصله میکروفون تا رسیور آن بیشتر باشد احتمال فیدبک افزایش یافته و بهره‌وری را کاهش می‌دهد. در این نوع سمعک فیدبک را می‌توان با نرم‌افزارهای پیشرفته کنترل کرد و رسیور را در حالت super power یا ultra paver قرار داد.

 

نکات کلیدی در طرز استفاده از سمعک

از آنجایی که سمعک‌ها اصولا وسایل ظریف و گران‌قیمت هستند بنابراین لازم است تا برای کارایی بیشتر نکات کلیدی را در حفظ و نگهداری آن رعایت کرده تا بتوانید سالیان بیشتری از سمعک خود استفاده نمایید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • پس از خرید سمعک باید توجه داشته باشید که هرگز آن را در مکان‌های پر حرارت مانند پشت شیشه خودرو، پشت پنجره و کنار آتش قرار ندهید.
  • از آنجایی که مدارهای داخلی سمعک بسیار ظریف بوده و آسیب‌پذیر هستند بنابراین همواره باید از افتادن آن‌ها جلوگیری نمایید.
  • اگر محل زندگی شما در محیطی گرم و مرطوب است باید حداقل روز دو بار سمعک را از گوش خود بیرون آورده و آن را خشک کنید.
  • اگر پس از قرار دادن سمعک در گوش خود متوجه شدید که با آن راحت نبوده و تنظیمات آن به هم ریخته است می‌بایست سمعک را برای تنظیم مجدد نزد یک متخصص شنوایی ببرید تا این گونه سمعک شما از گارانتی نیز خارج نشود.
  • از دیگر نکات ضروری جهت حفظ و دوام بیشتر سمعک، خاموش کردن آن هنگامی است که از گوش خود خارج می‌کنید؛ چراکه این کار از مصرف بیهوده باتری و ایجاد سوت در سمعک جلوگیری می‌کند.

یکی از مواردی که ضرر بسیار به سمعک رسانده و عملکرد آن را با اختلال مواجه می‌سازد نفوذ آب و مایعات به داخل سمعک است. از این رو اگر سمعک شما از انواع سمعک‌های ضد آب نیست لازم است تا در محیط‌های بارانی و مرطوب، زیر دوش آب، در استخر و… سمعک را از گوش خود خارج کرده و پس از خشک کردن گوش به طور کامل، آن را در جای خود قرار دهید.

 

 

سخن پایانی

به طور کلی سمعک‌ها وسیله‌ای هستند که برای بهبود ضعف شنوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که در بازار انواع مختلفی از سمعک‌های پشت گوش و درون گوش مانند سمعک‌های نامرئی، استخوانی، هوشمند و دیجیتال یافت می‌شوند بنابراین لازم است تا افرادی که با مشکل در شنوایی خود مواجه هستند برای خرید سمعک مناسب خود به یک ادیولوژیست مراجعه کرده تا بهترین نوع سمعک مناسب برای آن‌ها تجویز شود. برای استفاده‌کنندگان از سمعک نحوه قرار دادن آن در گوش یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید توجه ویژه به آن داشته باشند، چرا که هر سمعک بسته به نوع خود به گونه‌ای در گوش قرار می‌گیرد تا موجب کنترل کم شنوایی و بهبود هر چه بهتر این حس شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *