تصویر برخی از غذاها که بر شنوایی تاثیر می گذارند.

اثر تغذیه بر سلامت شنوایی

آنچه در این مقاله میخوانید

روش‌هایی برای حفظ سلامت شنوایی وجود دارد مانند استفاده از محافظ گوش در محیط پر سروصدا، گوش کردن موزیک با صدای آرام و برنامه های چکاپ شنوایی توسط ادیولوژیست.
اما تغذیه، بخش مهم و حیاتی در حفظ سلامت شنوایی است و اثر تغذیه بر سلامت شنوایی غیرقابل انکار است.
مطالعه ای در استرالیا، در ژورنال Nutrition  گزارش شد که رژیم غذایی با شکر و کربوهیدرات فراوان بر روی شنوایی تاثیر سوء دارد؛ و تحقیقات مشابه هم نشان داده که رژیم غذایی با چربی و کربوهیدرات بالا به سیستم شنوایی آسیب می رساند و کم کردن این موارد باعث سلامت سیستم شنوایی می شود.

بعضی از افراد سعی در تغییر رژیم غذایی خود برای محافظت از شنوایی دارند.

کمبود ویتامین و کاهش شنوایی

کم شنوایی سومین معضل سلامت در آمریکا است و بعضی از افراد سعی در تغییر رژیم غذایی خود برای محافظت از شنوایی دارند.
کمبود ویتامین B12 و فولیک اسید به سیستم شنوایی آسیب می رساند. بر طبق برخی مطالعات، نقض کمبود فولیک اسید سبب کاهش شنوایی در فرکانس های زیر می شود.
کمبود ویتامین B12 و فولیک اسید بدلیل آسیب به سیستم عروقی و عصبی و آزاد شدن رادیکال‌های آزاد است. آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامینB12 ، فولیک اسید، امگا 3 و ویتامینA در سلامتی بدن نقش مهمی ایفا می کنند. تغذیه نامناسب و استرس باعث آزاد شدن رادیکال‌های آزاد می شود.

مصرف دارو و سلامت شنوایی

بعضی از داروها که برای درمان افسردگی و سرطان تجویز می شوند باعث آسیب به سیستم گوش داخلی می شوند. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامت بدن دارند. برگ های سبز، عدس، لوبیای خشک و موز غذاهای با آنتی اکسیدان فراوان هستند. غذاهایی با کلسترول و قند بالا باعث آزاد شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود و باعث آسیب به سلامت بدن می شوند.
تغذیه مناسب برای محافظت از سیستم شنوایی امری ضروری است، مشاوره با متخصص تغذیه در طول چکاپ سالانه باعث پایین آمدن ریسک آسیب می شود.

غذاهای که سبب ایجاد التهاب در بدن می شوند

١-سرخکردن زیاد سبزیجات (استفاده از روغن کانولا امگا 3,6,9 به نسبت مشخصی برای بدن ضروری هستند و باعث کاهش التهابات در بدن می شوند و در گردو، ماهی سالمون و دانه کتان یافت می شوند)
٢روغن مارگارین و روغن های نباتی که بسیار ارزان هستند و برای سلامتی مضر می باشند.
٣غذاهایی با چربی بالا، به ویژه مواد نگهدارنده نیترات
۴-پنیرکرمی ( می توانید از پنیر رژیمی مانند پنیر ریکوتا استفاده کنید)
۵ مصرف شکر( محدود کردن مصرف شکر و استفاده از، شیرین کننده های مصنوعی مانند استویا، عسل و شربت افرا)

۶کربوهیدرات تصفیه شده مانند برنج سفید، پاستا و هر غذای غنی شده با آرد
٧نمک، بدن ما به میزان کم نمک احتیاج دارد
٨-مواد شیمیایی و آفت کش ها

تصویر عسل را نشان می دهد.
عسل بهترین گزینه برای جایگزینی شکر می باشد.

اهمیت تغذیه در بیماران با سرگیجه

اثر تغذیه بر سلامت شنوایی غیرقابل انکار است. رژیم غذایی حتی ممکن است باعث پیشرفت بیماری در بیمار شود. برای بیمارانی که دچار سرگیجه هستند رژیم غذایی می‌تواند حملات سرگیجه را کمتر کند.
سرگیجه و یا گیجی فقط یک علامت است و می تواند نشانه حدود ۴٠ نوع بیماری در سیستم گوش داخلی، عصب شنوایی و یا مغز  باشد. تشخیص علت سرگیجه بسیار اهمیت دارد که به وسیله تست های تشخیصی مانند تست های ویدئو نیستاگموگرافی این امر انجام می پذیرد و درمان سرگیجه، به وسیله تجویز دارو و رژیم غذایی انجام می شود.
منشا اختلالات وستیبولار،گوش داخلی است که باعث سرگیجه و عدم تعادل می شود و همچنین ممکن است باعث اختلالات بینایی و شنوایی شود.

تصویر فردی که از سرگیجه رنج می برد.
اجتناب از خوردن برخی مواد غذایی باعث کنترل سرگیجه می شود.

نحوه اثرگذاری رژیم غذایی بر روی سرگیجه

علل سرگیجه می تواند عفونت، افزایش فشار در گوش داخلی، اختلالات عملکردی و جابه جایی ذرات کربنات کلسیم گوش داخلی و التهابات باشد.
اجتناب از خوردن مواد غذایی زیر باعث کنترل سرگیجه می شود:

  • نوشیدنی‌های با نمک و شکر زیاد مانند سودا
  • کافئین موجود در قهوه، چای، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا ( همچنین باعث بلندتر شدن صدای وزوز در افراد مبتلا به سرگیجه می شود)
  • مصرف نمک در بیماران منیری و میگرن وستیبولار و نیزمواد غذایی غنی از سدیم مانند چاشنی سویا، چیپس، پاپ کورن، پنیر، خیارشور، سرکه و غذاهای کنسروی باید بسیار محدود شود.
  • نیکوتین سیگار رگ های خونی را مسدود می کند و باعث افزایش اختلالات وستیبولار می شود و همچنین نیکوتین باعث کاهش جریان خون در مغز می شود.
  • الکل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *