ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

تفاوت کاشت حلزون و سمعک

سمعک

اختلال در شنوایی از مشکلات بسیار آزاردهنده‌ای است که در کیفیت زندگی انسان‌ها تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. افت شنوایی علاوه‌بر بزرگسالان، ممکن است کودکان را نیز درگیر کند. افرادی که دچار این اختلال می‌شوند، سعی می‌کنند با روش‌های درمانی مختلف این عارضه را درمان کنند. به‌طورکلی دو راه برای درمان پیش روی شما قرار دارد. این راه‌ها شامل کاشت حلزون یا سمعک است. در مطالب زیر تفاوت این دو را برای شما بازگو خواهیم کرد تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

کاشت حلزون و سمعک چه تفاوتی با هم دارند؟

سمعک دستگاهی است که به شنوایی افراد کمک کرده و میزان شنوایی را نیز تقویت می‌کند. افرادی می‌توانند از سمعک استفاده کنند که مقدار شنوایی آن‌ها کم و با استفاده از این دستگاه تقویت می‌شود تا آستانه شنوایی بیشتر شود. اگر در هر صورتی شنوایی بیمار صفر باشد و به‌طورکلی ناشنوا تلقی شود، به‌جای سمعک باید از کاشت حلزون استفاده کند؛ زیرا سمعک قدرت این را ندارد که شنوایی فرد ناشنوا را برگرداند. از کاندیدهای مناسب برای کاشت حلزون افرادی هستند که پس از 3 تا 6 ماه با استفاده از سمعک قادر به شنوایی کامل نیستند و باید کاشت حلزون را انجام دهند.

سمعک

سمعک چیست؟

سمعک نوعی دستگاهی است که ‌به‌ شنوایی افراد کمک شایانی می‌کند. سمعک وسیله کوچکی است که کارکرد الکترونیکی دارد و به‌طورکلی برای تقویت شنوایی افراد طراحی و ساخته شده است. به‌عبارت دیگر، این وسیله صداهایی که در فضا وجود دارد را دریافت می‌کند و پس از تقویت کردن صدا، آن را به گوش فرد می‌رساند. گفتنی است که دو نوع سمعک وجود دارد که انواع سمعک شامل داخل گوش و سمعک پشت گوش می‌شود. توجه داشته باشید که برند سمعک و کیفیت آن می‌تواند تاثیر بسزایی در بهبودی ناشنوایی بیمار داشته باشد.

کاشت حلزون چیست؟

کاشت حلزون گوش، یک دستگاه پزشکی است که نسبت به سمعک عملکرد پیچیده‌تری دارد. این وسیله باید توسط پزشک فوق‌تخصص جراح گوش و حلق و بینی در طی عمل جراحی، درون گوش فرد گذاشته شود. از این رو به آن کاشت حلزون نیز می‌گویند. این کاشت باعث می‌شود که تمام بخش‌های آسیب‌ دیده گوش درمان شود و سیگنال الکترونیکی دستگاه به‌صورت مستقیم به عصب شنوایی گوش برسد. البته کاشت حلزون حس طبیعی شنوایی فرد را برنمی‌گرداند؛ بلکه به‌عنوان شنوایی مصنوعی عمل می‌کند و حس شنوایی را به افراد می‌بخشد.

نحوه استفاده از کاشت حلزون با سمعک چه تفاوتی دارد؟

باید بدانید که برای استفاده از سمعک و کاشت حلزون تفاوت‌هایی وجود دارد. سمعک از دستگاه‌های کمک به شنوایی است که نیاز به جراحی ندارد و به‌راحتی پشت گوش قرار می‌گیرد. اما کاشت حلزون تحت بیهوشی و عمل جراحی در داخل گوش فرد نصب می‌شود. کاشت حلزون در جراحی به‌صورت پروتزی در گوش قرار می‌گیرد و سیگنال‌های دستگاه به عصب شنوایی رسیده و آن را تقویت می‌کند. در این روش یک سیم نازک از طریق جراحی داخل حلزون گوش قرار گرفته که این سیم در بخش تارهای عصبی گوش قرار می‌گیرد و سر دیگر سیم به دریافت‌کننده وصل می‌شود.

این دریافت‌کننده در زیر پوست پشتی لاله گوش و همچنین در استخوان جمجمه نصب می‌شود. دریافت‌کننده‌ای که در داخل جمجمه قرار دارد باید با دستگاهی که پشت لاله گوش نصب شده است ارتباط برقرار کند که به‌صورت آهن‌ربایی است. درآخر وسیله‌ای که بیرون قرار دارد، صدا را دریافت کرده و اطلاعات کسب کرده را از طریق پوست به دستگاه داخل جمجمه می‌رساند. این کار باعث می‌شود که عصب شنوایی تحریک و در نتیجه فرد صداها را به‌ خوبی بشنود. پس عملکرد سمعک و کاشت حلزون بااینکه هردو در پشت سر قرار می‌گیرند؛ اما دارای تفاوت‌هایی هستند.

شرایط خاص استفاده از کاشت حلزون

برای کاشت حلزون تمام افراد نمی‌توانند از آن استفاده کنند. ابتدا باید پزشک فوق تخصص گوش و حلق و بینی، قبل از جراحی وضعیت و شرایط بیمار و همچنین گوش فرد را بررسی کند. سپس اگر فرد میزان شنوایی‌اش با سمعک بهبود پیدا نکرد و از این رو سلول‌های موئی دچار آسیب شده بود؛ در این هنگام پزشک کاشت حلزون را به فرد پیشنهاد می‌دهد.

برای کودکان کاشت حلزون بهتر است یا سمعک؟

از پرسش‌های بسیار مهم در ارتباط با سمعک و کاشت حلزون این است که کدام روش برای کودکان مناسب و عملکرد بهتری دارد. در کاشت حلزون و سمعک برای کودکان سن و سال در مناسب بودن سمعک و کاشت حلزون عامل تعیین‌کننده‌ای نیست. بلکه میزان قدرت شنوایی و همچنین شرایط و وضعیت کودک در استفاده از کاشت حلزون و سمعک تاثیر به‌سزایی می‌گذارد. پزشک متخصص در ابتدا قبل از کاشت و یا استفاده از سمعک، گوش و وضعیت کودک را بررسی می‌کند و پس از انجام عکس‌برداری‌ها و آزمایش‌های لازم، روش مناسب را پیشنهاد می‌کند.

برای بزرگسالان کاشت حلزون بهتر است یا سمعک؟

بزرگسالان نیز ممکن است دچار افت شنوایی شوند و حتی شنوایی خود را به‌علت‌های مختلف از دست بدهند. پزشکان به‌طور معمول ابتدا استفاده از سمعک را به بیماران پیشنهاد می‌دهند؛ اما اگر دستگاه سمعک قادر نباشد صدا را تقویت کند، فرد باید کاشت حلزون را انجام دهد. اگر بزرگسالان در کنار اینکه قدرت شنوایی خود را از دست دادند و پزشک به آن‌ها کاشت حلزون را پیشنهاد داده است باید نسبت به جراحی به‌طور سریع اقدام نمایند. چرا که در مدت زمان طولانی فرد شنوایی خود را به‌طور کامل از دست می‌دهد و کاشت حلزون میزان اثر‌بخشی کمی می‌گذارد.

آیا کاشت حلزون با سمعک تفاوت قیمتی دارد؟

همان‌طورکه ذکر شد علاوه‌بر اینکه برای کاشت حلزون و سمعک کاندیدهای مختلفی وجود دارد، در هزینه و قیمت نیز دارای تفاوت‌هایی هستند. جراحی کاشت حلزون طی 2 تا 4 ساعت انجام می‌شود و به‌دلیل اینکه پروتز مورد استفاده قرار می‌گیرد در نتجیه قیمت آن بالاتر است. همچنین افرادی که کاشت حلزون را انجام می‌دهند باید چند روزی در بیمارستان بستری شوند و هزینه‌ای نیز برای بستری شدن باید پرداخت کنند. به این ترتیب هزینه و قیمت کاشت حلزون نسبت به سمعک بیشتر است.

کاشت حلزون

سخن پایانی

کاشت حلزون و سمعک دارای تفاوت‌های بسیار اساسی است که پزشک فوق‌تخصص گوش و حلق و بینی با بررسی‌های دقیق به شما پیشنهاد می‌دهد که کدام روش برای شما انتخاب بهتری است. هردو روش دارای مزایاهای بسیارخوبی هستند که شما را از افت شنوایی دور می‌کنند. کسانی که ناشنوا و یا کم‌شنوا هستند می‌توانند از این دو روش با توصیه پزشک بهره ببرند. گفتنی است که این روش‌ها علاوه‌بر بزرگسالان، کودکان نیز می‌توانند استفاده کنند و کیفیت زندگی بهتری را داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *