ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

چه چیزی باعث بیماری منیر می‌شود؟

بیماری منیر

آیا تا به حال نام بیماری منیر را شنیده‌اید؟ این بیماری افراد بسیار زیادی در جهان را دچار مشکلات شنوایی کرده است. بهترین راه درمان بیماری منیر این بوده که سریعاً بیماری تشخیص داده شده و شما فوراً برای درمان آن اقدام کنید. شناخت بیماری کمک خیلی زیادی می‌کند تا بتوان در مراحل اولیه آن را تشخیص داد و درمان را آغاز کرد. برای تشخیص بیماری باید علائم آن را بشناسید که در این مطلب بیان شده‌اند.

معرفی بیماری منیر

بیماری منیر یک بیماری مربوط به گوش است. از مشخصات بیماری منیر بروز علائم سرگیجه و گاهی اوقات کاهش شنوایی است. پزشکان درباره علت بیماری به اختلال داخل گوش به دلیل تجمع مایعات مختلف در گوش نیز مشکوک هستند. متخصصان همچنین گمان می‌کنند که بیماری منیر می‌تواند ناشی از آلرژی، وراثت، میگرن، آسیب‌های سر نیز باشد. علاوه بر این یک ویروس نیز می‌تواند باعث این بیماری شود، یعنی اگر داخل گوش فرد ملتهب شد، این امکان وجود دارد که فرد به بیماری منیر مبتلا شود.

اگر از صدای بلند در گوش و سرگیجه رنج می‌برید، دلیل این امر همیشه بیماری منیر نیست. در هر صورت توصیه می‌شود در صورت داشتن چنین علائمی سریعا به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. بیماری منیر اغلب در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی رخ می‌دهد. البته ممکن است که افراد در سنین جوانی نیز بیمار شوند. احتمال مبتلا شدن زن‌ها به این بیماری بیشتر از مردان است.

بیماری منیر

علائم بیماری منیر چیست؟

علائم این بیماری شامل شروع ناگهانی سرگیجه همراه با صدای زنگ در گوش و کاهش شنوایی فرد است. سرگیجه باعث می‌شود که افراد مبتلا به این بیماری احساس کنند که محیط اطراف آن‌ها به سرعت در حال چرخش است. گاهی سرگیجه افراد آنقدر شدید است که افراد چاره‌ای جز استراحت و خوابیدن ندارند! بیماران سرگیجه را به عنوان ناراحت‌کننده‌ترین علامت توصیف می‌کنند؛ چراکه بدون هشدار رخ می‌دهد و می‌تواند ساعت‌ها یا روز‌ها ادامه داشته باشد.

علاوه بر علائم اصلی بیماری منیر، افراد مبتلا به این عارضه اغلب رنگ پریده‌ بوده و تعرق زیادی دارند. برخی از مبتلایان به مشکلات روانی مانند اختلالات اضطرابی و افسردگی نیز به بیماری منیر مبتلا می‌شوند. کاهش شنوایی یکی از علائم اصلی بیماری منیر است. کاهش شنوایی اغلب تنها در طول حمله رخ می‌دهد و سپس دوباره ناپدید می‌شود. کم شنوایی معمولی بیماری منیر در درجه اول بر عملکرد گوش تأثیر می‌گذارد و شنوایی را کم می‌کند.

درمان بیماری منیر

بیماری منیر قابل درمان نیست، اما با اقدامات درمانی مختلف می‌توان علائم بیماری را کاهش داد. درمان بیماری منیر دو هدف دارد: هدف اول شامل کاهش شدت علائم در یک حمله حاد است. هدف دوم این است که با اقدامات پیشگیرانه از حملات بعدی جلوگیری شود. دارو‌ها می‌توانند به کاهش علائم در طول حمله کمک نمایند. مصرف دارو‌ها در درمان سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ مؤثر است. علاوه بر درمان دارویی، حمایت روانی در بیماران مبتلا به منیر بسیار مهم است.

حملات ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی مشکلات روانی قابل توجهی را برای برخی از افراد مبتلا نشان می‌دهد. ترس از حملات جدید بسیار استرس‌زا بوده و به بیماری شدت می‌دهد. اگر درمان‌های دارویی ناموفق یا ناکافی باشد، پزشکان جراحی را توصیه می‌کنند. هدف از جراحی کاهش علائم بیماری منیر در عین حفظ شنوایی است. چنانچه این درمان نیز ناموفق باشد، آخرین راه، جراحی خواهد بود. در این فرآیند، بخش‌هایی از گوش داخلی جدا می‌شود، که ممکن است منجر به از دست دادن کامل شنوایی نیز ‌شود.

این نوع درمان این روز‌ها به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته به غیر از طب رایج، روش‌های درمانی جایگزین برای درمان بیماری منیر وجود دارد. برخی از رژیم‌های غذایی (به ویژه غذا‌های بدون نمک) نیز علائم را در برخی از مبتلایان به بیماری منیر تسکین می‌دهد. با پزشک خود صحبت کنید که آیا روش‌های پزشکی جایگزین در مورد شما مؤثر هستند یا خیر.

روند بیماری منیر

پس از گذشت چندین سال، این امکان وجود دارد که علائم بیماری منیر به طور خود به خود پایان یابد و هرگز دوباره ظاهر نشود. اما در این مورد آسیب شنوایی که تا آن مرحله که رخ داده است، باقی می‌مانند. آسیب ناشی از حملات بیماری منیر ممکن است تا ناشنوایی کامل ادامه ‌یابد. پس از پنج سال بیماری، علائم در ۵۰ درصد موارد بر هر دو گوش تأثیر می‌گذارد. پس از حدود ده سال، در مرحله آخر بیماری منیر، علائم در بسیاری از مبتلایان به طور قابل توجهی کاهش یافته و درمان دیگر چاره ساز نیست.

گاهی اوقات بیماری منیر منجر به ناتوانی در کار‌ها می‌شود. این امکان وجود دارد که افراد مبتلا به بیماری منیر به عنوان یک فرد ناتوان شناخته شوند. توانایی رانندگی وسیله نقلیه نیز ممکن است در افراد مبتلا به بیماری منیر سخت شود. اینکه آیا افراد آسیب دیده مجاز به رانندگی با ماشین هستند یا خیر بستگی به نتیجه معاینه پزشک متخصص دارد.

بیماری منیر

تشخیص و معاینه‌ی جسمی در بیماری منیر

در طول معاینه فیزیکی، پزشک از دستگاهی برای مشاهده پرده گوش استفاده می‌کند. آسیب‌ها در بیماری منیر در بخش داخلی گوش بوده و بنابراین از بیرون قابل مشاهده نیست. این آزمایشات به پزشک اجازه می‌دهد تا نتیجه‌گیری کند که علائم ناشی از آسیب در بخش داخلی گوش یا میانی آن قرار دارد. همچنین پزشک از آزمایش‌های مختلفی برای بررسی عملکرد حس تعادل استفاده می‌کند. در صورت لزوم، فرد بیمار را باید به پزشک گوش و حلق و بینی یا متخصص مغز و اعصاب ارجاع داده شود. در طول مشاوره با پزشک، ابتدا در مورد علائم و بیماری‌های قبلی سؤال می‌کند، برای تشخیص بیماری منیر، پاسخ دقیق به این سولات مهم است.

استفاده از سمعک برای بیماران مبتلا به منیر

هنگامی که بیماری منیر منجر به کاهش شنوایی می‌شود، تأثیر عمده‌ای بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد؛ در واقع سمعک می‌تواند کمک ارزشمندی در این زمینه باشد. سمعک توانایی شنیدن را بهبود می‌بخشد، که در نتیجه بیماری کم رنگ تر می‌شود. این امر زندگی روزمره، حضور در اجتماع و حفظ ارتباط‌ها را آسان می‌کند. با استفاده از سمعک فرد می‌تواند از تنهایی، انزوا و کناره‌گیری اجتماعی دوری کند. بنابراین ما به افراد مبتلا به بیماری منیر توصیه می‌کنیم که از سمعک استفاده کرده و در موقعیت‌های پر سر و صدا با محافظ شنوایی مخصوص از شنوایی خود محافظت کنند.

سخن پایانی

بیماری منیر بیماری است که می‌تواند به شنوایی افراد آسیب جدی برساند؛ در نتیجه بهتر است به محض اینکه یکی از علائم بیماری منیر را داشتید، به پزشک مراجعه کنید. مهمترین نکته این بوده که وقتی حمله به شما دست می‌دهد، آرامش خود را حفظ کرده و هیچگونه استرسی نداشته باشید. باید بدانید که اگر سلامت روانی شما دچار مشکل شود، سرعت درمان بیماری هم کاهش می‌یابد. لازم به ذکر است پزشک به شما راه‌های خوبی را برای کاهش علائم بیماری پیشنهاد خواهد داد که رعایت آنها قطعاً تاثیر چشمگیری در سلامت شما خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *