ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

تماس: 09359355515

ساعات کاری : شنبه الی چهارشنبه 16:00 – 20:30

تماس: 09359355515

فهرست

هدفون و کم شنوایی

تصویر دختری که از هدفون استفاده می کند.

سازمان بهداشت جهانی اخیرا گزارش کرد که حدود یک بیلیون جوان در معرض خطر ناشی از سر و صدا هستند. سازمان بهداشت جهانی در مورد هدفون و کم شنوایی، می گوید کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا در شرایط زیر به وجود می آید:

  • در معرض سر و صدای با شدت متوسط ٨ساعت با ٨۵ دسی بل نویز
  • در معرض سروصدا خیلی بلند، ١۵دقیقه گوش کردن به صدای بلند تر از ١٠٠دسی
تصویر دختری که از هدفون استفاده می کند.
بزرگترین مشکل گوش کردن به صدای بلند موزیک زمانی بیشتر می‌شود که از هدفون استفاده کنید.

اما چرا نوجوانان ‌و جوانان در خطر آسیب شنوایی ناشی از نویز هستند؟

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده محیط های پر خطر شامل: بار،کلوپ و سالن‌ها، محیط با ریسک بالا به شمار می آیند. بزرگترین مشکل گوش کردن به صدای بلند موزیک زمانی بیشتر می‌شود که از هدفون استفاده کنید.

تصویر پارتی شبانه
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده محیط های پر خطر شامل: بار،کلوپ و سالن‌ها، محیط با ریسک بالا به شمار می آیند.

آیا استفاده از هدفون باعث کم شنوایی می شود ؟

مطالعات نشان می دهد که افراد زیر ٣۵سال بیشتر از گروه های دیگر از طریق صدای بلند گوشی موبایل دچار کم شنوایی می شوند. سازمان بهداشت جهانی می گوید ۵٠ درصد جوانان علاقمند به گوش کردن موزیک باصدایی بلند هستند. گوش کردن به موزیک با صدای بلند باعث آسیب به گوش داخلی و در نهایت باعث کم شنوایی دائمی می شود.
در روی گوشی آیفون ماکزیمم شدت صدا در هدفون برابر ١٠٢ است این بدان معناست که آسیب شنوایی بعد از گوش کردن با این ولوم اتفاق می افتد. مطالعات در ٢٠١٠در مدرسه سلامت هاروارد در آمریکا نشان می‌دهد که افزایش جمعیت افرادی که از هدفون استفاده می کنند به طور قابل ملاحظه ای افزایش می‌یابد ودر نوجوانان زیر ٢٠ سال سرعت تشخیص کاهش شنوایی افزایش می یابد. استفاده از تکنولوژی های هدفون و گوشی موبایل سبب مشکلات شنوایی برای تمام عمر می شود.

چطور هدفون سبب کم شنوایی می شود؟

اگر شما در رابطه با عملکرد  سیستم شنوایی آگاه باشید می دانید که شنوایی حسی است که صدای بلند به آن آسیب می رساند. سیستم شنوایی برای ردیابی اصوات در شدت های پایین تکامل پیدا کرده است. سیستم شنوایی برای برقراری ارتباط و دور شدن از خطر به ما کمک می کند.
گوش ما سیستم پیچیده ای است که صدا را به صورت عکس العمل صوتی در سیستم مغز ایجاد می کند که حاصل ارتعاش سلول های مویی در گوش داخلی است. صداهای بلند شدت ارتعاشات را شدیدتر می کنند و اگر ارتعاش در طولانی مدت و همچنین شدید بیشتر باشد سلول های مویی قادر به تحمل این ارتعاشات شدید نمی شود و سلول های مویی از بین می روند.

آیا سلول های مویی گوش ترمیم می شوند؟

بسته به اینکه چه مدت زمانی و با چه شدتی موزیک باعث آسیب به سلول های مویی می شود، سلول های مویی می توانند آسیب ببیند و حساسیت خودشان را از دست بدهند. ممکن است بعد از طی زمانی بهبود یابند به همین دلیل شما بعد از ترک محیط پر سروصدا احساس می کنید که به سختی می شنوید اما بعد از مدتی شنوایی شما احتمالا به حالت نرمال برمی گردد.
اگر آسیب اتفاق بیفتد ممکن است سلول ها ترمیم شوند اما توانایی ارتعاش به صدا و عملکرد صحیح آن متوقف می شود. این مسئله زمانی اتفاق می افتد   که در معرض سرو صدای بلند باشیم و این نوع آسیب ممکن است دائمی باشد.

اگر از این به بعد دیگر موزیک بلند گوش نکنم آیا آسیب به سیستم شنوایی ام بهبود پیدا می کند؟

متاسفانه هیچ روشی برای برگرداندن آسیب ناشی از سروصدا وجود ندارد. زمانی که سلول های مویی داخلی در منطقه ای از بین می رود، امکان بازسازی آن وجود ندارد ولی شما با این کار جلوی آسیب بیشتر را می گیرید.

چطور کاهش شنوایی ناشی از هدفون را درمان کنیم ؟

بهترین روش برای درمان کم شنوایی ناشی از هدفون، استفاده محدود از هدفون و گوش کردن به صدای موزیک با صدای آرام است. برای کاهش شنوایی شدید، بهترین درمان استفاده از سمعک است. ادیولوژیست سمعک مورد نیازتان رابسته به نوع کم شنوایی و شدت کم شنوایی و نوع ابتلا، تجویز می کند. ادیولوژیست ها با توصیه های لازم سعی در افزایش حفظ باقیمانده شنوایی را می کنند. تعدادی از افرادی که کم شنوایی ناشی از هدفون دارند می‌توانند به وسیله استفاده از سمعک به شنوایی نرمال برسند. درمان دیگر در افت شنوایی متوسط صدا تراپی می باشد ولی سمعک بهترین و موثرترین روش برای مدیریت آسیب شنوایی و برگشت به زندگی عادی است.

آسیب شنوایی ناشی از هدفون چیست ؟

ممکن است شما علائمی از کم شنوایی داشته باشید، شایع ترین علامت کم شنوایی شامل موارد زیر می باشد:

  • وزوز گوش (شنیدن صدای زنگ در یک یا دو گوش )
  • تقاضای تکرار صحبت در جمع
  • نشنیدن بعضی از صداها
  • شنیدن بدون وضوح

بهترین راه برای آگاهی از آستانه های شنوایی تان مراجعه به کلینیک شنوایی می باشد. در آنجا با انجام تست های شنوایی، آستانه های شنوایی ارزیابی می شود و توصیه های لازم ارائه می شود.

چطور زمانی که به موزیک از طریق هدفون گوش می کنیم می توانیم از آسیب شنوایی پیشگیری کنیم ؟

اولین قدم برای جلوگیری از آسیب شنوایی از طریق هدفون، بالا بردن اطلاعات در این مورد است. این آگاهی بسیار مهم است. شما معمولا در مورد روش های مطمئن برای لذت بردن از موزیک فکر می کنید و می خواهید از آسیب ناشی از استفاده از هدفون جلوگیری کنید پس باید موقع استفاده از هدفون شرایطی را رعایت کنید:

1.شدت صدا را کم کنید.

 نویز ٨٠دسی بل در طول ٢۵ ساعت برای سیستم شنوایی  بدون خطر می باشد. در گوشی آیفون ۶٠درصد ماکزیمم ولوم است و در ۶٠درصد ولوم شما به طور واضح موزیک را با کیفیت عالی از هدفون می شنوید و کنترل شدت صدا راحت‌ترین راهکار برای جلوگیری از هر آسیبی است.

2.کنترل را در موبایل تنظیم کنید.

اکثریت گوشی های موبایل قابلیت تنظیم دارند و موبایل میزان شدتی که ارائه می شود را نشان می‌دهد تنظیم این کنترل ها در منوی گوشی موبایل است و این روشی عالی برای مدیریت صدای موبایل است. به خصوص برای کودکان.

3.شدت صدا را در محیط پر سروصدا بلند نکنید.

زمانی که در محیط پر سروصدا هستید شدت صدای گوشی موبایل تان را زیاد نکنید ،در این حالت افزایش خطر برای آسیب های ناشی از نویز زیاد می شود.

4.محدودیت زمان تعیین کنید.

اگر شما دوست دارید به موزیک با صدای بلند گوش کنید مطمئن باشید که اینکار باعث آسیب به سیستم شنوایی می شود. مدت زمانی که در معرض نویز هستید بسیار مهم است شما می توانید به موزیک با صدای ١٠١دسی بل ،ده دقیقه گوش کنید این زمانی است که به گوش آسیب نمی رسد و بیشتر از این زمان آسیب به گوش حتمی می باشد.

5.از هدفونی استفاده کنید که کل گوش تان را بپوشاند.

هدفون هایی که کل گوش را می پوشانند در مقایسه با میکرفون های کوچک کم خطر تر هستند در حالت معمول هدفون از این میکروفن ها مناسب تر است.

6.از قانون ۶٠/۶٠ پیروی کنید.

قانون ۶٠/۶٠ برای پیشگیری از آسیب هدفون به سیستم شنوایی است رعایت این قانون احتمال خطر را برای سیستم شنوایی محدود می کند.

این قانون می گوید : زمان کمتر، شدت پائین تر

یعنی گوش کردن به موزیک از طریق هدفون بر اساس این قانون :۶٠درصد شدت صدا در ۶٠دقیقه

شدت متوسط برای محدود کردن زمان و آسیب کمتر به گوش.

اثرات استفاده از گوشی موبایل
  • آسیب شنوایی ناشی از نویز
  • وزوز
  • کاهش شنوایی
  • گیجی
  • افزایش جرم گوش
  • تاثیر بر سیستم مغز
تصویر جوانی که از گوشی موبایل استفاده می کند.
استفاده طولانی مدت از گوشی موبایل اثرات جبران ناپذیری روی شنوایی می گذارد.
وزوز گوش

آسیب به سلول های مویی گوش در حلزون باعث ایجاد صدای زنگ در گوش ها و یا مغز می شود. گوشی موبایل چون به طور مستقیم در کانال گوش قرار می گیرد راه هوای داخل گوش را می بندد و شانس عفونت های گوش را افزایش می دهد.

تصویر زنی که از وزوز گوش رنج می برد.
آسیب به سلول های مویی گوش در حلزون باعث ایجاد صدای زنگ در گوش ها و یا مغز می شود.

استفاده طولانی مدت از گوشی موبایل باعث افزایش رشد باکتری در کانال گوش می شود. این باکتری ها بر روی میکروفن موبایل باقی می مانند و گوش را مستعد عفونت می کنند. گاهی شما از گوشی موبایل کس دیگری استفاده می کنید که گوشی وی آلوده به میکروب می باشد.
استفاده از گوشی موبایل در مدت زمان طولانی باعث افزایش جرم گوش می شود و احتمال وزوز گوش، مشکلات شنوایی، درد و عفونت مجرای گوش خارجی را افزایش می دهد. استفاده از هندزفری، اگر به طور مناسب در گوش قرار نگیرد باعث درد گوش می شود.

تاثیر بر مغز

امواج الکترومغناطیسی که هدفون ها ایجاد می کنند ممکن است بر سیستم مغز در طولانی مدت مضر باشد و نیز شدت بالای نویز نیز باعث آسیب به سیستم مرکزی (مغز) می شود.

بیشتر بدانید:

آیا استفاده از گوشی موبایل به سیستم شنوایی آسیب می رساند؟

سلامت سیستم شنوایی

آیا ورزش می تواند کم شنوایی و وزوز ایجاد کند؟

تست سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *